Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 210 от 807 ПърваПърва ... 110160200208209210211212220260310710 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,091 до 2,100 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е, и това ли ще отречеш. Искаш да кажеш, че всички бяхме равни и при соца нямаше елит. Тук никой няма да ти повярва. Имаше и този елит не се оформяше и определяше по знания и умения а по партийна принадлежност и преданост. Повечето такива, като теб, ако не им пишеше в биографията : бедно селско момче с дядо- ятак, още щяха да пасат овцете на село, а не да ходят по София. Не искам да те обидя, но така беше. Както и да се въртиш, аз съм ти съвременник и мен не можеш да ме излъжеш, за живота преди 89г.

пп.За селата :пуснаха ток и вода и това е за 45г. След 1960-65г.всичко отиваше да кърпи измислената индустрия и по селата работеха за жълти стотинки. Затова си останаха с кални улици, без канализация и безброй други благини имащи ги в града. Е , то няма толкова тъпи хора да стоят на село. Ти си примера : ако беше, като някое френско село, сега да си там, а не да се тровиш на стари години с мръсния Софийски въздух.
    Не се мъча да ти доказвам нищо и да споря с теб.Пиша единствено, някой от младите да научи част от историята ни.
    Отричам аз да съм бил в някакъв елит. За това питам какво ти разбираш под елит. Да, баща ми е от бедно селско семейство - 12 деца, от които оживяват 7. Никога не е членувал в партия, пред очите ми е гонил ОФ отговорника на квартала, когато идваше в къщи нещо да мрънка. Майка ми е преселничка от Румъния през 40г, цял живот работила като счетоводител. Ти на това елит ли му казваш? И двамата ми родители имаха средно образования и бяха интелигентни хора. За библиотеката, която притежавам, започната да се събира от тях и после традицията продължена от мен и сестра ми ти само можеш да мечтаеш! Това са хиляди томове!
    Това, което съм постигнал е с много труд и учене - 8г (основно образование) + 4г (техникум, електротехника) + 5г (висше, електроника) + 4г (аспирантура, кибернетика). А съм започнал да работя всяко лято след 7 клас, защото иначе щях да гледам морето през крив макарон. Работех и като студент по теми на НИС за да си докарам някой лев върху стипендията.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    TSC1 , защо се връзваш ?
    Спокойно бе човек .

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    TSC1 , защо се връзваш ?
    Спокойно бе човек .
    Дразнещо е, когато неуспял в живота човек започне да обвинява света около себе си, че му е виновен. То са ТКЗС, то са комунистите, то е елита, времето, ланшния сняг и международното положение.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Дразнещо е, когато неуспял в живота човек започне да обвинява света около себе си, че му е виновен. То са ТКЗС, то са комунистите, то е елита, времето, ланшния сняг и международното положение.
    Не си измисляй, не ми вменявай неща, които не съм писал. Кой -как е успял , няма как да го измериш, затова си трай.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не си измисляй, не ми вменявай неща, които не съм писал. Кой -как е успял , няма как да го измериш, затова си трай.
    И кое точно не си писал? Аз написах как аз съм успял. Покажи и ти как си го направил. Дай да видим нещо твое - измислено, създадено, написано. Та ако ще и поезия да е!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Има неща които не са точно така и се чудя дали още да пиша. Видно е , че стоварваш цялата вина на демокрацията, за теб това е мръсна дума.
    За "изработването" : имаше цял институт-на Лилов за разработване на стратегии, имаше ДС на подчинение на КГБ, имаше ДКМС. Нима мислиш, че всичките им кадри са се изпарили -ей така. Точно тези глупави за теб комсомолци , понесоха куфарчетата на Луканов и врътнаха мениджърската приватизация.
    пп. Сигурно приличам на дон Кихот. Има много материали, който има питанки, да чете, който не иска, може да псува и марсианците- па да му олекне.
    Не знам защо оставаш с това впечатление , че отхвърлям демокрацията. Съгласен съм с написаното но не можеш да ме убедиш , че не е имало намеса от вън!
    Кой бутна Украйна ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Още нещо за българското село. Факт е че България изнасяше продукция, сурова и преработена поне на 3 континента. Къде е отивала печалбата от тая продукция знаят само “определени“ хора. Факт е и, че селата се развиваха. С канализация или без, развиваха се. В днешните села ако не са перачите на пари, друга продукция не се изнася. Че дори се внася за изхранване на населението. А за хората от селата, ами те вече са земеделци само че в Англия, Гърция, Испания, Германия....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Къде е отивала печалбата от тая продукция знаят само “определени“ хора.
    Незнам къде са отивали печалбите,но знам,че моите родители(не само моите) с една крава и 200м2 оранжерия за 7 години ми направиха и обзаведоха къщата.....

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    TSC 1 даде верен отговор .

Колега Атанасов , кога му се ей.ба на всичко не чакай правилен отговор .
    1944 септември тогава се е.ба мамата на всичко и на село и на град доидоха на власт гладни и на пълна трапеза ,селата бяха пълни с добитак опапаха всичко и 1989 г. фалираха.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    1944 септември тогава се е.ба мамата на всичко и на село и на град доидоха на власт гладни и на пълна трапеза ,селата бяха пълни с добитак опапаха всичко и 1989 г. фалираха.
    Доста ще да е било папането, щом им е стигнало за 45г. Ти 45 годишно говедо ял ли си?

Страница 210 от 807 ПърваПърва ... 110160200208209210211212220260310710 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •