Аз откога приказвам, че трябва да почерпим челен опит от братята турци пчелари, и да почнем и ний да жулим яката със шекерения сироп...ще се осъзнаем и ние полека-лека!
Интервю с Иван Кожухаров и Янко Янков от телевизия "Черно море": https://www.youtube.com/watch?v=-UVge6iUcsc
Темата е "Намалява ли добивът на мед у нас и очаква ли се скок на цените?", но всъщност се говори за това как ни тровят арендаторите с пестициди и как тази година пак се канят да го направят съшото.
Винаги, когато се разискват проблемите ни пред медии, накрая ми прозвучава, като антиреклама. Не яжте мед, защото в него има това и това и вреди на еди какво си.
Според мен е грешка такъв дебат пред широка публика, още повече, че хората са много далече от цялата картина. В случая беше казано, че меда даже ще повлияе на репродуктивните способности при човека. ( 19.03 мин.)
Ни, най-малко не искам да те обидя с каквато и да е реплика, но какво трябда да направим - да се държим като щрауси, да си "ЗАРОВИМ ГЛАВАТА В ПЯСЪКА" ли пред проблема?!? - а, проблема е повече от ясен, и това са неонекотиноидните пестициди, които са на път да затрият/сериозно овредят/ човечеството, амо то може и точно това да е целта на някой корпурации...
Да, пропуснал съм. Шест проби но на посеви. Не чух да са правени проби на прашец и мед за въпросните неоникотиноиди. Както и да е. Като цяло клипа и пчеларите в него говорят срещу българските производители, българското производство и продукти и т.н. Ще се радвам ако клипа бъде премахнат.![]()
Няма как да обясниш един проблем, ако не кажеш в какво се състои неговата същност.
Иначе - хайде да ни тровят и да мрем, но да си мълчим .......
Колкото до това, че пробите са само 6 - заслугата въобще да има някакви проби е на Зам. Председателя на КБП Илия Цонев. Той поиска пробите да са поне 1000, но от МЗХ намериха пари само за 6 .....Какво да се прави - бедна държава ......
Даже и тези 6 безплатни проби бяха извоювани с големи усилия .....
![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))