Точно заради всички предимства, които има инкубатора бях решил да се ориентирам към работа с него.Вече се сблъсках със всички минуси на придаването на зрели маточници, които си описал. За себе си обаче реших за инкубатор да използвам някое семейство. Маточниците ще поставям в клетка където мрежата ще е заменена с парче ханеманова решетка. Изненадвам се че при теб е толкова малък процента на приемане на неплодни майки. Доста майкопроизводители го правят, моя опит точно в ова е твърде скромен и тепърва предстои да видим как ще се справя. До сега когато съм придавал току що излюпени майки винаги е било на три рамкови лр нуклеуси сформиране преди 24-48ч, а майките излюпени преди 2-3 часа и до сега не съм имал не успех, но говоря за много малък опит от порядъка на 10-тина майки. Пускал съм ги директно върху питите и пчелите въобще не им обръщат никакво внимание, все едно ги няма! Би ли споделил как точно го правите по твоите пчелини?
Ето в такива клетки мисля да ги поставям за излюпване, замрежени с парче хр за да не се прекъсва контакта с пчелите.
![]()