Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
Здравейте,

Това с първата чаша, не е точно така! Поне като си купувах казана, ме "инструктираха"! Казан 120л. при грозде се вадят /първак/ не си спомням точно нещо около 420-460мл. Изхвърлям 500мл. Събирам го за пушалката. При плодовите, двойно!
Това ми казаха и така се стремя да го спазвам. Засега съм доволен.
Количеството изхвърлено първоначално се определя от какво вариш. Когато има костилки в джибрите, то се изхвърля с пъти повече. Затова съм написал, че се махат всички костилки. Същото е и с гроздето, защото там има семки, които също създават метилов алкохол, както и чепки!
Интересно ми е какво правиш с първака и пушалката????