Аз от свое име, няма да давам акъл, и да поучавам . Щото, такъв ми не стига!
За мен всичко е отговорност и пари. Отговорност от държавата и нас, и пари.
И тъй, кат ги няма и двете, сектора е оставен на самотек. Сиреч няма файдъ, и феса са ни клати.
Спомням си преди време, кат отидох са регистрирам в БАБХ ме гледаха кат айдук. Мотаа ме, връщааа ме, чак кмета на село щах шамаря, най сетне разгеле са регистрирах /то голям праз, кат не бях регистриран ма ней се/. Там ми стана ясно , колко я е еня държавата за мене и колко им разбират главите.
Ай са не лъжем . Всички знайм как са печелят, пари по програмите, наще момчета ! Всички знайм, как от захар мед да праим! Всички сме философе и докторе и лекуваме сен сикис илачи!
Ний сме доказале , че не мойм се организира нас некой трява ни команди. И те тва са пчеларските организации по места дет праят, почти нищо без пари. Тря са вземат в ръце ма не моат са разберат кой най голям пчеларин, всекой дърпа чергата и глеа са курдиса отгоре . Нали те са тез дет тря ни организират а не ми са обаждат, суха пара за членски внос да давам. Ма тоз членски внос стига само да си чешим езиците.
Аз съм съгласен да плащам на хора, дет разбират да организират и ръководят, когат нещо трабва се свърши, те да го праят за пари не за кафевите ми очи.
И аз тогаз ша знам , че нещо правя за мен кат пчеларин. Щот сега нищо не правя.
И тъй я виждам аз таз работа, щот пчеларството си е пчеларство ма медеца е с пари!

Цитат