Нека да споделя и аз своя скромен опит. Моят етикет е семпъл и строг. Няма много излишни картинки. Не е необходимо етикета да е кичозен. Това отблъсква. Добре е да е интересен, но не трябва да се прекалява. По мое скромно мнение е добре да се акцентира основно върху марката или иначе казано върху името на пчеларя и неговата ферма или фирма или дори фирмен знак. Това е което хората запомнят когато са останали доволни. Скептично съм настроен към конвейрните етикети. Там се губи самоличността на пчеларя и когато на сериите се нареждат буркани с такива етикети хората често питат дали не взимате меда от едно и също място. Затова според мен е важна идентичността на пчеларя. Мисля също, че не само етикета е важен. Според мен на първо място са рекламните материали които да разяснява по правилен начин предлаганите от нас продукти. Аз лично отделям повече средства именно в тази насока. Брошурата може в момента да не продаде буркани мед и често отива в кошчето, но на 10 една да доведе до привличане на клиент, пак е постижение. Още повече когато е професионално изработена вдъхва голяма доза доверие сред потенциалните клиенти. И не на последно място важно е пчеларя да си създаде име и след това да съхрани доверието което е извоювал или иначе казано това име да означава качество, честност и почтеност. Постигне ли това колко ще е лъскав етикета няма да е от съществено значение.