По неволя тия дни и аз ще залагам матерял за медовина,преди няколко дни унищожих кошер който беше болен от парагнилец като запазих питите които бяха с мед около 10кг. сега ги кисна във вода за да се втечни медът и излезе от килииките.
По неволя тия дни и аз ще залагам матерял за медовина,преди няколко дни унищожих кошер който беше болен от парагнилец като запазих питите които бяха с мед около 10кг. сега ги кисна във вода за да се втечни медът и излезе от килииките.
С какво си третирал?
Е добре,наздраве тогава!
Ако ще го свариш за ракия, може да ускориш процеса като свалиш pH до 3-4.Слага се органична киселина, примерно лимонена на кристали 1 грам на литър.
За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.
Сложих лимонтузу /винена киселина/, това слагам и на плодовите джибри, засега нямам фалове при тях. Лимонена киселина се твърди, че не става - дрождите я изяждали. Това от ракиения форум.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Няма значение какви са дрождите, трябва да се използва Активатор/диамониев фосфат+други вещества/, да се подава периодично. Това не ускорява процеса а го прави по ефективен, повече алкохол.
За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.
Да, не се бях замислял, вероятно е точно така. С мед е все едно съм сложил само захар и вода /сироп/.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))