Здравейте колеги! За 3-та година ще съм пчелар. Гледах 19 ЛР от които иззимуваха 16 бр. Преди седмица им направих основния преглед при който установих,че повечето от семействата са на по 4-5 междурамия и на по 2-3 пити с пило. Същите са на по два корпуса, като с изключение на две от тях се намират във втори корпус / двете експериментално съм ги оставил в първи, като очаквам до 1-2 седмици да се качат във втори/. Във втори корпус където са семействата понастоящем имам по около 15, а може би и повече кг мед. Не знам, но ми се струва че към настоящия момент този мед им е много и се опасявам да не забавя развитието им, поради това че майката може да има недостатъчно място за снасяне. Смятам тази седмица да им сложа лентите, като извадя по една крайна пита с мед, а непосредствено до пилото да сложа по една добре изградена пита с работнически килийки. До нея /от външната страна/ смятам да разпечатам пита с мед като оставя на същата венец. Извадената пита с мед ще я върна разпечатана на по-късен етап. Какво бихте ме посъветвали по отношение на празната пита която смятам да добавя до пилото?