Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Малко са, около 20. Намислил съм да станат към 500. Поне тон вода. Разбира ти и на тебе цафарата от Дикиш.

Наблюдател
    Регистриран
    31.03.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Малко са, около 20. Намислил съм да станат към 500. Поне тон вода. Разбира ти и на тебе цафарата от Дикиш.
    Няма проблем :-)

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Първата жертва за сезона. С малко люпещо се пило на 1 пита, и 6 пити с мед близо 10 кила мед. М..ка им и тамазлък изроден. Кой гявол ги е накарал да гледат и топлят пило, когато вън нощем е минус 15. Вънка НЕА за къси ръкаве, а те пило ще ми топлят и гледат.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Първата жертва за сезона. С малко люпещо се пило на 1 пита, и 6 пити с мед близо 10 кила мед. М..ка им и тамазлък изроден. Кой гявол ги е накарал да гледат и топлят пило, когато вън нощем е минус 15. Вънка НЕА за къси ръкаве, а те пило ще ми топлят и гледат.

Валка,при мен същата работа.Първа загуба на една нелоша отводка.Но като поразгледах имаше пило,явно не са успели да го затоплят.Отворих няколко силни кошера,положението беше добре откъм запаси.Отводките получиха първата питка за зимния сезон.Дано да нямаме повече загуби!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Във почти всички семейства вече има пило. Идват най-тежките зимни дни. Като гледам прогнозата и ми става лошо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес голяма жега, но почти нямаше облитане, единични кошери само. За сметка на това на поилките беше оле мале започнах да се чудя август ли е януари ли е
    За сега всичко е на лице, дори и запасните майки с една шепа пчели се държат. Лоша прогноза идва, но каквото зависи от нас сме го направили от там на татък божа работа.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Като рекох дъно. Преди 20-ина дни (може и повече) затворих всички капачета на дъната. На 5 кошера сложих найлон. На другите сега покрай празниците сложих върху рамките парче вестник. Тия с найлона бяха кондензирали леко (тук-там). Вече мисля да зимувам с парче вестник от Ноември-Декември нататък.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Във почти всички семейства вече има пило. Идват най-тежките зимни дни. Като гледам прогнозата и ми става лошо.
    Аз мисля, че малко пило в центъра на кълбото е по-скоро полезно в студа.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Въпроса е спорен и аз не разполагам с никакви изследвания и доказателства в никоя посока. Написах за пилото заради това че колегите по горе обвиняваха майките, че рано снесли и семействата умрели.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Не казвам ранно стартиране на пило. За мен лично, ранно стартиране е сега в началото на Януари. А пък щом на нова година намирам загинал кошер с люпещо се пило значи е осеменено НАЙ-късно около 10 Декември. Специално при мен (моя загинал кошер) мисля, че не е спирал да гледа пило цяла есен. Топленето и гедане, хранене ги е изтощило и са загинали. Предполагам също че този “тамазлък““ специално няма инстинкти за почистване и канибализъм. (да изхвърлят или изяждат яйцата и ларвите). При мен от около 45 дни нощните температури са -8, -10, -12, -15, за мен лично не е нормално да се натоварват пчелите да топлят и гледат пило до +35* когато навън е -10.
    П.П. Дъното на въпросния кошер е някаква моя измишльотина, дълбоко с прозорче 10х20см. И без капаче. Цяло лято, цяла есен и сега в момента прозорчето е отворено.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •