Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 195 от 807 ПърваПърва ... 95145185193194195196197205245295695 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,941 до 1,950 от общо 8061
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    В последните дни Форумът се крепи изключително от колегите от Източното Черноморско крайбрежие - не че имаме западно!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Изберете българското! Англичаните навремето така са се самоизвадили от голямата криза, като са купували само английски стоки, независимо от качеството - идеята е да въртим парите вътре в държавата, без да изтичат навън....циганите от 1000 години са на тоя принцип, и оцеляват добре като ги гледам.
    Да ти кажа, няма как да стане, щото голяма част от бизнеса е външен, и като такъв изнася парите навън, и съвсем не е заинтересован да подпомага родното производство. При него принципа е да наколенчиш доставчика, и с този маниер на работа голяма част от родните производители не са конкурентни на вноса. Ето например свинския /Кауфланд/ ни научи да плюскаме, като свине най разнообразни вносни боклуци. Колко от стоките вътре са родно производство !?
    Според мен, именно за такива бизнеси, трябва да има определен лимит за вноса, и тогава ще бъдат принудени за търсят родното производство. И следствието , когато има търсене, ще има и предлагане.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Малии!!...някой ми е хакнал профила вчера!! - като гледам в оная тема за ЛР кошерите какви постове съм написал - еми не съм ги писал аз, пък и тия добиви - то ги няма и в Страната на Чудесата!!...трябва да го намерим тоя хакер!...опасния!....най-лошото е, че нищо не помня - алкохолът и висшето образование не прощават на никого!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Малии!!...някой ми е хакнал профила вчера!! - като гледам в оная тема за ЛР кошерите какви постове съм написал - еми не съм ги писал аз, пък и тия добиви - то ги няма и в Страната на Чудесата!!...трябва да го намерим тоя хакер!...опасния!....най-лошото е, че нищо не помня - алкохолът и висшето образование не прощават на никого!
    Няма лошо. Сега поне знам какви добиви да гоня, че то човек задоволи ли се смалко и до никъде не стига.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Да са живи и здрави всички именници ! Наздраве !!!
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Първоначално публикувано от freddie46
    За Хитрино пак ще излъжат.Нито точният брой жертви ще научим , нито причината за катастрофата.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Забелязахте ли, че не са дерайлирали локомотивите и първите 10-20 вагона? Дерайлирали са последните вагони. Това автоматично означава, че всичко си е било наред със скороста на влака и с железопътната инфраструктура (релси, семафори, сигнализация и т.н.).

Така че когато ви лъжат по медиите, опитвайте се да четете между редовете.

На мене лично ми намирисва на планиран и успешно реализиран терористичен акт, но това вероятно ще се замете под килима, както се замете под килима и истината защо наистина се срутиха сградите на световния търговски център и как се изпариха във въздуха хиляди тонове бетон и желязо.

Иначе официалната версия вероятно ще е блокирали колелета (спирачки) на някой от предпоследните вагони. Това ще обясни наблюдаваната картинка с предни вагони на релсите и натъркаляли се задни вагони. Това обаче няма да обясни защо 2 цистерни са се взривили, а другите 10-15 натъркаляни са останали непокътнати въпреки катастрофата и огромната температура на горящия пожар.

Дерайлиране поради спирачки - добре, приема се. Но защо имаше взрив, когато цистерните са специално конструирани никога да не се случва нещо подобно дори и при катастрофа ???????????????????? И въобще дерайлирането ли е първопричината, или контролирано взривяване на нормално движеща се цистерна. При това взривяването е направено точно в точката, в която ще нанесе МАКСИМАЛНИ ЩЕТИ. Знаете ли колко нищожна е вероятноста това да се случи случайно?
    А вероятността кука от теглича да направи гОЛЯМА Дупка в специално конструирана цистерна каква е, а и в някяква си къща и то точно в детската стая иии в ранния час да има нЕкаква изСкра иии бум. Абе бързо сменихте плочата, може би е имало обаждане, дано няма и на мен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    В тая държава където единия не може да се нареши, другия не може де си напише името без грешка, но са направили няколко милиона и с тях вече не може да се говори,е кога ще се оправиме?
    Никога!
    Тоя бил от второ главно,другия от спортната рота,третия с куфарчетата.
    Не може да ти липсват първите 7 години, да не вярваш в нищо и да нямаш страх от нищо,и да очакваш нещо добро.
    Ако си безкруполен,дебил,непокис и атеист ше просперираш.Иначе - дим да те няма.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    ....Ако си безкруполен,дебил,непокис и атеист ше просперираш.Иначе - дим да те няма.
    И там оттатък в другата държава ще те посрещнат с отворени обятия, ще ти се поклонят до земята, и ще ти дадат огромна заплата, бе да се налага да я отработваш.

Истината обаче е на друго място. Там на запад пак се ценят мозъците и наистина могат да се уредят добре, но обикновените работяги си скъсват гъза от работа (5 пъти повече, отколкото тука). Заплатата им е малко по-висока от тука, но разходите им са 5 пъти повече от тука. Могат да спестят пари само ако се подложат на ОГРОМНИ ЛИШЕНИЯ и доброволно си ограничат стандарта на живот под нивото на този, което го живеят тука в България.

Три са изненадите, които бързо-бързо ги осъзнават избягалите от България:

1. В чужбина те винаги си остават чужденци, и на тях винаги се гледа като на ВТОРА или ТРЕТА ръка хора (да не кажа роби).
    2. В чужбина се работи ЗДРАВО без хък мък и ги няма разните му там глезотийки, които в България минават пред работодателя.
    3. Храната, електрониката и колите може и да са евтини, но има някои УБИЙСТВЕНИ РАЗХОДИ, от които човек няма как да се скрие. Например паркирането пред блока струва 400$ на месец. Още толкова струва например заплатата на портиера, който се издържа от живущите във блока.

И най-лошото - тамошната система ти промива мозъка и няма да се усетиш кога ще станеш длъжник на банките с няколко стотин хиляди долара. Говорим за пари, които не можеш да ги върнеш до края на живота си. И ако случайно работодателя те уволни, още на другия ден банката ще те изхвърли на улицата от апартамента, който е на изплащане. Ако те заболи зъб, ще трябва да жертваш 3-месечната си заплата, за да го излекуваш. Ако случайно се разболееш от тежко заболяване (напр. рак), доктора учтиво ще ти каже, че срещу 90 000 долара може да ти удължи живота с 6 месеца. Ако ги нямаш тези пари - отивай още утре да си купуваш ковчег. Всичко това по действителен случай.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    И там оттатък в другата държава ще те посрещнат с отворени обятия, ще ти се поклонят до земята, и ще ти дадат огромна заплата, бе да се налага да я отработваш.

Истината обаче е на друго място. Там на запад пак се ценят мозъците и наистина могат да се уредят добре, но обикновените работяги си скъсват гъза от работа (5 пъти повече, отколкото тука). Заплатата им е малко по-висока от тука, но разходите им са 5 пъти повече от тука. Могат да спестят пари само ако се подложат на ОГРОМНИ ЛИШЕНИЯ и доброволно си ограничат стандарта на живот под нивото на този, което го живеят тука в България.

Три са изненадите, които бързо-бързо ги осъзнават избягалите от България:

1. В чужбина те винаги си остават чужденци, и на тях винаги се гледа като на ВТОРА или ТРЕТА ръка хора (да не кажа роби).
    2. В чужбина се работи ЗДРАВО без хък мък и ги няма разните му там глезотийки, които в България минават пред работодателя.
    3. Храната, електрониката и колите може и да са евтини, но има някои УБИЙСТВЕНИ РАЗХОДИ, от които човек няма как да се скрие. Например паркирането пред блока струва 400$ на месец. Още толкова струва например заплатата на портиера, който се издържа от живущите във блока.

И най-лошото - тамошната система ти промива мозъка и няма да се усетиш кога ще станеш длъжник на банките с няколко стотин хиляди долара. Говорим за пари, които не можеш да ги върнеш до края на живота си. И ако случайно работодателя те уволни, още на другия ден банката ще те изхвърли на улицата от апартамента, който е на изплащане. Ако те заболи зъб, ще трябва да жертваш 3-месечната си заплата, за да го излекуваш. Ако случайно се разболееш от тежко заболяване (напр. рак), доктора учтиво ще ти каже, че срещу 90 000 долара може да ти удължи живота с 6 месеца. Ако ги нямаш тези пари - отивай още утре да си купуваш ковчег. Всичко това по действителен случай.

Това в голямата си част е така, НО аз имам завършени два различни профила образование, 5 кетапа с професионална насоченост и за всичките смея да твърдя, че съм над средното ниво.
    До тук добре , Но в Добрич съм работил за 3-ма работодатели и съм получавал заплата от около 1000 които не ме устройват и сега като работя за себе си изкарвам пак толкова без началник на главата си.
    А имам приятели в чужбина, които нямат професионално образование, в чужбина и в България могат да работят само ниско квалифицирани професии, НО спестяват годишно близо два пъти повече отколкото аз изкарвам.
    Всичко това са сигурни данни от 7 човека лични приятели.
    п.п.- и в България казват плащам за преглед при лекар, а в Германия, Франция, Англия/в различни държави са/ си имам карта със социален номер или здравна застраховка от работодателя и не са плащали нищо от джоба си!
    За промивката съм съгласен, всички са с намерение да продават всичко в България и да си купуват имот в чужбина и да не се връщат повече.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    За промивката съм съгласен, всички са с намерение да продават всичко в България и да си купуват имот в чужбина и да не се връщат повече.
    Като почнеш да продаваш се обади, аз такива кат тебе чакам !

Страница 195 от 807 ПърваПърва ... 95145185193194195196197205245295695 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •