Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 69

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    25.11.2010
    Пчеларски район
    Русе
    ако остане време за кръчма не пия чай но проблема ми е опаковката да е стерилна и здрава защото идеята е да го разнасям със себе си за сега се справям но над пазара на дребно може да се работи още

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    За съжаление, ще си останеш неразбран от повечето колеги. Живота ги е направил прекалено мнителни!
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 19.12.2016 в 23:57.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Масови продажби, в магазинната мрежа? С произведеното от един пчелар? Че той, колко тона ще произведе? Моята целева група са постоянните клиенти. Тези, които биха ме препоръчали на приятели, и познати. Да, с етикета за който иде реч бих ги привлякъл. Но, ако съдържанието зад същия този етикет е нула? Колко ще повторят покупката? Колкото и велик дизайнер да направи етикета, аз сам, дали ще осигуря 200 тона мед за тази масова експанзия? Или говорим за пет тона, от един пчелар? Малко се пообърках, май....

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Има логика във всичко казано до тук, Матеев, Дончев, Тянката. За мен, всичко зависи от това какво си си поставил за цел.
    При големи количества произведен мед, е ясно че няма как да се продаде на дребно "много ще се разтегли във времето". Сигурно има колеги на които не им се занимава с разфасоване в буркани, и предпочитат да си продадат меда на едро.
    При продажбите на дребно/едро в магазин, надали има търговец който ще ти извади пари, и ще ти плати стоката! Най-обичам като ми кажат: "На отложено плащане". Чакай да го продадем и парите тогава! Да, да, ама надали! Не искам да "плюя" търговците наред, ама.......! Като отидеш в магазина, и гледаш няма от твоя продукт, зарадван питаш с надежда, че най-после ще си вземеш парите, и ооооооооо-не! А, не сме го продали, продали сме няколко бройки! Питаш, добре де не виждам никъде по рафтовете? А, те са в склада! Или се оказва, че са забутани в някой ъгъл, където клиент ще мине на високосна година. Ако се опиташ да кажеш нещо: Няма да ме учиш как да си подреждам стоката! И ред неща от този род!
    Да, важен е външният вид, съгласен съм. Като започна да произвеждам количества, ще се погрижа и за това! За сега се опитвам да си създам постоянни клиенти. За мен няма по-добра от "живата" реклама! Нови буркани, нови капачки, ХИГИЕНА! Това са задължителни неща!

Извинете за дългото изказване. Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Пропуснах, просто доста съм "подпалил".
    Качество, и пак качество! Това е истината! Когато продаваш на "площад Ленин" е едно, а в кварталното магазинче друго! Винаги ще се намерят хора които да се излъжат, но няма да повторят!

Поздрави, Г. Георгиев

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    ...... Винаги ще се намерят хора които да се излъжат, но няма да повторят!....
    Хей това е поредният пчеларски мит .......

Всеки е купувал китайски боклуци и е бил лъган, но въпреки това ПРОДЪЛЖАВА да купува китайски боклуци. Хора, не се самозаблуждавайте. Отворете си очите и ВИЖТЕ РЕАЛНОСТА.

Психологията и маркетинга са НАУКИ, които са открили една камара СТАТИСТИЧЕСКИ ДОСТОВЕРНИ ЗАВИСИМОСТИ в поведението на хората. Не се опитвайте да ги оспорвате тези науки, още повече когато не ги познавате. Да, поведението на купувачите е НЕЛОГИЧНО, и няма нищо общо със здравия разум, но ТОВА Е НЕОСПОРИМ ФАКТ.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Хей това е поредният пчеларски мит .......

Всеки е купувал китайски боклуци и е бил лъган, но въпреки това ПРОДЪЛЖАВА да купува китайски боклуци. Хора, не се самозаблуждавайте. Отворете си очите и ВИЖТЕ РЕАЛНОСТА.

Психологията и маркетинга са НАУКИ, които са открили една камара СТАТИСТИЧЕСКИ ДОСТОВЕРНИ ЗАВИСИМОСТИ в поведението на хората. Не се опитвайте да ги оспорвате тези науки, още повече когато не ги познавате. Да, поведението на купувачите е НЕЛОГИЧНО, и няма нищо общо със здравия разум, но ТОВА Е НЕОСПОРИМ ФАКТ.
    Тези науки за които говориш някои хора ги казваха и за пчеларството, че това е така и край. Ти си този който започна да ги опровергава и да казва, че са пчеларски митове. Всеки ден развенчаваш по един, а сега ти сам ни караш да вярваме в неща, които в един момент се оказват митове. Особено в психологията и логиката, където можеш да си кълчиш езика като некадърна балерина колкото си искаш.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Тая тема я преименувайте на "как да продаваме мед".
    Чудя се каква част от хората могат да различат естествен мед от добър имитиращ продукт. Аз например най-вероятно не мога. Или поне, както повечето хора, не съм имал възможност да го проверя. Никой не е подреждал пред мен 10 вида мед и аз, опитвайки, да преценя кой мед е истински. Ако мога, сигурно ще ме признаят за майстор-дегустатор. Ако ви подредя 10 пивки ракии /не долнопробни бъркочи/, колко от вас ще познаят коя е с есенция и коя - натурална? Същото важи и за соковете, сиренето, каймата, халвата и т.н. Повечето хора това не го могат. Така че, според мен, не може да е вярно твърдението, че който веднъж е опитал даден мед, ще го запомни на вкус и следващия път ще търси точно този вкус. Освен ако не е някакъв екзотичен, характерен и лесно запомнящ се. Например, откакто опитах добре направен кремообразен мед, го запомних и го търся по магазините, но за съжаление се предлага рядко и на солена цена. Етикета обаче може да се направи особен и лесно запомнящ се, така че да може да се свърже със продукт ,който сме изяли с удоволствие и ни е харесал. Дори да сме харесали даден продукт, ако етикета е бил невзрачен, следващия път в магазина няма да помним кой точно беше. Съвсем различен е случая, когато етикета е самия пчелар с позната физиономия, но това са продажби съвсем на дребно.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2016
    Пчеларски район
    с.Пряпорец, общ. Стара Загора
    С риск да стана досаден за някого ще ви пусна отново линка с чудесни етикети за мед който открих в някоя от темите на форума
    http://www.pheli.eu
    а производител на винтови капачки за буркани на пчеларска тематика са Алианс ДН Стара Загора http://www.alians-dn.bg
    С тях може да си спретнете чудесна визия на готовата продукция! Дано да са ви от полза.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Индивида, е този който използва тази обидна квалификация в собствените си постове! Говоря за Гогол. Матеев, към теб изпитвам само респект. Поздрави!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •