Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
Ще бъда благодарен накрая, ако си направиш сам кошерите, да дадеш една сметка в помощ на колегите, който тепърва замислят да си ги правят сами. Колко струва сушения материал, машините(дрелка, винтоверт), другите материали( липила, стяги,винтове,капаци и др.), времето за изработка и качеството на крайния продукт( ти би ли купил така направен кошер от майстор). Не се заяждам, разбери ме правилно. Имам двама познати дето в момента се псуват защото се хванаха сами да си правят всичко. Друг е въпроса ако имаш наличните машини и оборудване, и да имаш отпадак дървен материал, който можеш да ползваш наготово, без пари.

п.п- би трябвало поне малко от малко да рабираш как се работи със дърво. Тук вече трябва да кажат професионалистите, защото мойте познания за дървесината са от училище и си признавам, че нищо не разбирам.
Всички Дърводелски машини си ги закупих преди 4 години и досега поради липса на време имам направени 5 кошера с по два магазина и 3 нуклеуса. Когато купих машините изчетох 5-6 книги за дървообработване и учебник по материалознание, защото обичам да правя всичко с желание и познание. Липсата на време до сега е причината да купувам готови кошери. От 3 години имам не повече от 10 наистина почивни дни и си осигурих сега почивка до 20.02.2017г. с намерение да взема пак готови по НПП, нооо след 20 дни бездействие направо не ме свърта. Взех си днес рамките 1700бр., та да има какво да чопля докато реша кой циркуляр ще взема.

п.п.-Материала със сигурност е по-скъп при нас и със допълнителните обработки ще дойде при мен само за кроене, лепене и сглобяване, но въпреки високата цена по първоначални сметки ще ми дойдат всички материали и консумативи около 45лв.
Като мрежата за дъното е поцинкована, капака от плака, а прашецоуловителя и боята още не съм ги избрал.