В пчеларството недостига на информация е остър, което довежда всички да правим почти едни и същи грешки, да минем един утъпкан път от грешни решения.Лично мен това ме дразни силно, невъзможността да намеря необходимата информация и трябва едва ли не всичко да бъде на базата на експерименти.А това е свързано със загубата на време и пари.Интересен е момента, когато чрез експерименти установяваш, че някаква промяна ще доведе до по-добри резултати.Това често означава да промениш нещо по кошерите или да смениш даден елемент.Това съответно е свързано с разходи.Накрая човек решава, че и старото положение го у-ва и пътя на старите технологии от времето на дядовците ни остава.Ще дам един произволен пример за дъното на един кошер.Ако сега трябваше да купувам кошерите си, дъното ми щеше да е мултифункционално.Щеше да е дълбоко и плитко според нуждата,мрежесто или цяло според момента,мрежата и пода на дъното да се маха с цел почистване без да се вдига кошера.Ако сега реша това да го направя ще ми излезе около 10 000лв.Но майната му, пчелите да са добре, че почнах като на деца да им гледам![]()