Братчед 8 лв. на килограм .
Добив средно 47 от кошер .
Братчед 8 лв. на килограм .
Добив средно 47 от кошер .
Ключовото в писаниците на тези, които уж са обидени от постинга, е твърдението, че аз съм казал, че пчеларя "не бачка нищо". Това обаче е ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА. Такива думи не съм казвал. Аз казах, че работата по пчелина е сведена до минимум. Просто четете И НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙТЕ.
Аман от писачи, които СИ ИЗМИСЛЯТ, и после САМИ СИ ВЯРВАТ на измислиците. Че и се обиждат от собствените си измислици и после обвиняват някой друг пак за собствените си измислици.
Започва да намирисва на българската поговорка ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА.![]()
По принцип! Навсякъде, по книгите а и светила разни в пчеларството твърдят-съветват работата по кошерите да е сведена до минимум. Има пчелари дето си пробиват рамките с дрелка вместо да дават пари за машинки с 4 бургии например. Не си сменят сандъците по 20-30 и повече години. Щото чакат на тая цена...4, 5, 6лв. да я вземат за тях си, не за инвентар. И всеки си е прав за него си.
За бургиите, за сандъците или за това да е сведена до минимум!?!Всеки е прав за него си, според мен.
Я пак?
Влез на другата страница, където се говори за изкупната цена на меда. Цена твърдо под 5 лева, като в момента е 4, 2 лв., а перспективата е под 4 лева!
Та компромис 5 лв., че и по-лесно се смята. при 10 000 доход, това прави само едни 2 тона. При 20 000 доход, това прави 4 тона.
При 50 килограма добив от кошер/ уточни обаче и колко тона захар си дал, за да имаш такъв доход от стоящ пчелин/ и ЯКО бачкане? Ама изходното условие не беше яко бачкане, а само събота и неделя, като хоби!
Та 2 тона делено на 50 килограма, са си едни живи 40 кошера минимум, със запасните и отводките, колко стават? При 4 тона делено на 50 килограма, са си едни живи 80 кошера! С колко запасни ги виждаш?? И съвсем е любителско, нали? Дали можеш да минеш и без помощник/помощници пак любители?/
Добив повече от 25 килограма от седящ пчелин си е постижение! И то за любители!
Я малко по-сериозно, или смени пиенето!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))