Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 50 от 73 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 491 до 500 от общо 730
    Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    От опита който имам ще ви кажа че производителността при добива на мед е комплексен фактор. На времето с баща ми двамата сваляме магазини на пчелина. За ден сме стигали и до 70. Пчелина беше на 10 на километра от село. Работехме с ДБ с 2магазина. Отглеждахме 150 семейства. В къщи още поне двама работеха - разпечатване и центрофугиране. Но оптимално сме стигали 50 - 60 магазина на ден. Без пчелогонки и понякога и вадене на далаци. Меда го вадехме с 24 рамкова центрофуга радиална на ток. Двама човека не можеха да и насмогнат да разпечатват. Така че до 100 семейства няма смисъл от много голяма центрофуга. Гледайте оптималното цена/качество.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    То и с 3 рамкова ръчна центрофуга също става... А най-добре би било да е дву рамкова ръчна центрофуга. Оптимална цена и добро качество. Така че няма смисъл да се купуват по-големи центрофуги, че и с мотор.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    Аз съм с 120 кошера ,купих си 72 рамкова ,вадя меда в пчелина .Сега подготвям ремаркето на атв то да пренася 8 корпуса по 9 рамки ,точно за центрофугата за да се върти процеса .Целта ми е да извадя меда за 1 ден .А иначе 1000 кошера може да се обслужват и с 3 рамкова хордиални ,но за колко време ще се извъртят меда на тия кошери

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Преди тринадесет и + години когато започвах да се занимаваме с отглеждане на пчели с Майката на децата ми ни дадоха да ползваме 6 рамкова хордиална центрофуга. Семействата 10 бр. ДБ 12 рамкови. Съботно неделно пчеларство. Ужас вадиш мед един ден, дебнеш времето съобразяваш се със всичко. На третата година купихме 12 радиалма центрофуга на ток от Касамаков . Не че не можех да си позволя и на Лизон или Лега , но и аз като някой от вас си мислех че няма смисъл за повече от 30 кошера да инвестирам в по-голяма. Търпях я цели 5-6 години / мъка/ и си закупих 30 рамкова Лизон и трудът стана песен. Вадене на мед за около 6 часа от 40-50 магазина 600 + рамки. Които е мазохист и не е въртял центрофуга може и както спомена Сезгин с три рамкова хордиална за 10 + кошера.
    Да на всеки, който желае да се развива би трябвало да си закупи инвентар който ще му върши работа и след 5-6 години , а не всяка три годишна програма да се чуди какви врътки да прави за да си го подмени с такъв който да му е от полза. А не да се съобразява с мнения от рода, че и малката върши работа що ти по голяма и по производителна. В малката можеш да сложиш малко , а голямата събира и много , и малко. По Същата логика защо им е на пчелари с до 100 кошера разпечатваща машина? ами щот да им върши работа, за улеснение, за по бързо разпечатване. Причините са много.
    В момента съм със 100 семейства и ако трябваше да си купувам центрофуга най вероятно ще е 40 + рамки.
    И не е нужно във форум който се чете от МЗХ да пишете изказвания без размисли ,че малката центрофуга върши чудеса.

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    Сега най много да се вдигнат и цените и на центрофугите .Тази програма трябва да се спре завинаги ,колкото се може по скоро и парите да се дадат на кошер както е в другите отрасли от земеделе животновъдство,лично сега не мога да си продам страрата 24 рамкова само заради тази програма

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Ужас 11 кандидата за -(платформи,ремаркета,прека ени, откачени, всякакви)УЖАС,373-ма за инвентар ......................по късно ще разтълкувам и другите мерки по брой кандидати,НО картината е плачевна при първите ми анализи съпоставяйки-кой за какво и колко са кандидатствали по отделните мерки.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    лекия спор беше за броя подпомогнати по мярка А - само 373 кандидата..... Ако ги одобрят всичките ще вземат средно по 960 лв. помощ.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Мани го тоя с..р ,забрайх ме го вече.Обърни внимание на бр.кандидати за илачите около 1 700,също толкова и по мярка Д.-кошери,одвотки,майки.Фрашк но е с кухи заявления на тоя прием,бах тия илачи те много важни били.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Недялко Атанасов Виж публикацията
    Ужас 11 кандидата за -(платформи,ремаркета,прека ени, откачени, всякакви)УЖАС,373-ма за инвентар ......................по късно ще разтълкувам и другите мерки по брой кандидати,НО картината е плачевна при първите ми анализи съпоставяйки-кой за какво и колко са кандидатствали по отделните мерки.
    Това се очакваше за ремаркетата с тия 2500 таван , на БМД за 24 кошера е 12000 а на Континенталик за 15 е 6200 и това са ремаркетата . Иначе една платформа за коли ти е между 2500 и 4000 . За платформите е същата работа . Да не е луд някой да се върже с хиляда задължения и да купи два пъти по скъпо ремарке за да му платят максимум половината(до 2500) от което да му удържат данък .

Страница 50 от 73 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •