Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 26 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 256
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз в една друга тема питах за пчелин в горски фонд. Оттогава, вече една година се моля на горските да ми дадат нещо по-различно от едногодишно право на ползване на мястото, ама ядец.Да, казва началника, разрешено е от закона, ама не е задължително. И ми резолюира заявленията с "не". Чудя се мога ли да направя нещо легално, по процедура някаква за обжалване, да речем.
    Я дай линк към тези теми и запитвания ,да не те карам да повтаряш нещата от начало,защо то нещо е мътно тука и тези горски са за уво.............
    Този пост е редактиран от Недялко Атанасов; 09.12.2016 в 19:41. Причина: правопис
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    В конфликт с горските определено не искам да влизам. Мястото, което искам, е точно определено, граничи с моя имот, вече съм го оградил и на него гора няма, няма и да има в обозримо бъдеще. На него са ми кошерите в момента, ток от имота ми, вода, удобства. Така че, ще чакам добрия момент за дългосрочен договор.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Ааааа пропуснал си по-рано да споменеш, че си сложил каруцата пред коня и вероятно затова ти правят номера.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Не е така, най-напред си го поисках официално, дадоха ми го, но за по една година. Сега се боря да е дългосрочно, за да има смисъл да го облагородявам.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Не е така, най-напред си го поисках официално, дадоха ми го, но за по една година. Сега се боря да е дългосрочно, за да има смисъл да го облагородявам.
    Може да си писал но знаеш ли каква собственост е мястото - държавна или общинска?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ДГФ е. Всичко е проверено, заснето и нанесено от геодезическа фирма на картата.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Принципно не може да ти напише просто "не" и да ти каже че "закона позволява ама не е задължително" трябва да има и мотив за отказа - примерно не отговаряш на еди кое си изискване... Възможно е също да има и някакъв личен мотив...
    Иначе тези актове с отказ за учредяване на постоянен пчелин могат да се обжалват по реда на Административно процесуалния кодекс в Административен съд. Най-добре си взими един адвокат за случая
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Именно (парцел,терен) в ДГФ ,НЕ СЕ отказва за постоянен пчелин,научна дейност(изследователска),р зкопки за археология май имаше и още нещо,но общо взето това е .А и Борислав по горе ти написа ,че си в правото си.Колкото до едногодишно разрешение беше едно време и са взимаше символичен наем 1-3лв.на год.След това последните 15-тина години и наем няма, ЗАЩОТО нямат закон по който да тълкуват и събират някакви пари и такси.При отваряне( а и преди това) на мярката 6.3 се заговори за наем с горското ,че трябва да има,да има АМА ПАК СЕ ОКАЗАХА ОМАГЬОСАНИ ОТ ДГФ.поради това, че нямат нормативна уредба която да прилагат за наеми.В последствие май приеха нещо ама е мътно и .....................Някой одобрен по 6.3 -пчелар може де внесе светлина.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    В закона е написано "безвъзмездно", т. е. без плащане на наем. Имам време да почакам до пролетта.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    В закона е написано "безвъзмездно", т. е. без плащане на наем. Имам време да почакам до пролетта.
    Точно така, прав си, безвъзмездно е, но има набор от документи, за издаването на които се заплаща такса. А туй мерки 6,3, 99 и т.н. са ала-бала и не влияят на учредяването право на ползване. Мисля си, че конфликтната точка е в заграждането ти. Моят съвет е да осъществиш личен контакт с човека, от който зависи, а не с рогите напред, както те съветват, доста от тук присъстващите. Търсенето на правото, може да е под различна форма, нооо ... все пак е важно да постигнеш това, което искаш. То се съдържа в народна поговорка "Блага дума, железни врати отваря"

Страница 21 от 26 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •