Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 443

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Матеев, напиши петте най важни неща, които изискваш от работниците си! Виждам , че хвърляш доста енергия в тази тема, което иде да рече че е важна за теб!
    Цялата тема запецна в един сравнително дребен елемент от ГЛОБАЛНАТА КАРТИНА, и се превърна в бойно поле на емоции. От темата става ясно само едно - повечето хора не я разбират тази глобална картина, в резултат на което едновременно заемат две коренно противоположни позиции:

1. Искат да ползват ЕВТИНИ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОДУКТИ
    2. В същото време БОЙКОТИРАТ СЪЗДАВАНЕТО НА ТАКИВА ПРОДУКТИ

Накратко - РАБОТЯТ ПРОТИВ СВОЯ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС, и дори не го осъзнават това.

Аз се опитах да ви кажа кое е най-важното, но то не можа да достигне до мозъка на много хора. Най-важното нещо в една СЛОЖНА МАШИНА е всички нейни части (в това число и хора, ако има такива) ДА РАБОТЯТ НАДЕЖДНО. Една поредена част може да спре работата НА ЦЯЛАТА МАШИНА. Това е и първопричината в различните държави икономиките да се развиват с различна скорост, а именно НАДЕЖДНОСТА НА ЧАСТИТЕ, които се използват в сложните машини, наречени ФИРМИ или ОРГАНИЗАЦИИ за производство на едно или друго нещо.

Когато една машина работи НАДЕЖДНО, тогава нейния конструктор или водач може да се концентрира в ИЗМИСЛЯНЕ на следващата машина. Така е например в Немската икономика. Когато обаче една машина работи НЕНАДЕЖДНО, тогава нейния водач или конструктор до шия е затънал в РЕМОНТИ и КРЪПКИ, и за нищо друго не му остава време. Освен това машината произвежда НЕКАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ, цената на който е по-ниска, а това води до РАБОТА НА ЗАГУБА и често до фалит (БРАКУВАНЕ) на цялата машина. Това се случва в държавите с изостанали икономики, и причината са преди всичко НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ МЕСТНИ ЧАСТИ, които са вложени в машината.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Цялата тема запецна в един сравнително дребен елемент от ГЛОБАЛНАТА КАРТИНА, и се превърна в бойно поле на емоции. От темата става ясно само едно - повечето хора не я разбират тази глобална картина, в резултат на което едновременно заемат две коренно противоположни позиции:

1. Искат да ползват ЕВТИНИ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОДУКТИ
    2. В същото време БОЙКОТИРАТ СЪЗДАВАНЕТО НА ТАКИВА ПРОДУКТИ

Накратко - РАБОТЯТ ПРОТИВ СВОЯ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС, и дори не го осъзнават това.

Аз се опитах да ви кажа кое е най-важното, но то не можа да достигне до мозъка на много хора. Най-важното нещо в една СЛОЖНА МАШИНА е всички нейни части (в това число и хора, ако има такива) ДА РАБОТЯТ НАДЕЖДНО. Една поредена част може да спре работата НА ЦЯЛАТА МАШИНА. Това е и първопричината в различните държави икономиките да се развиват с различна скорост, а именно НАДЕЖДНОСТА НА ЧАСТИТЕ, които се използват в сложните машини, наречени ФИРМИ или ОРГАНИЗАЦИИ за производство на едно или друго нещо.

Когато една машина работи НАДЕЖДНО, тогава нейния конструктор или водач може да се концентрира в ИЗМИСЛЯНЕ на следващата машина. Така е например в Немската икономика. Когато обаче една машина работи НЕНАДЕЖДНО, тогава нейния водач или конструктор до шия е затънал в РЕМОНТИ и КРЪПКИ, и за нищо друго не му остава време. Освен това машината произвежда НЕКАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ, цената на който е по-ниска, а това води до РАБОТА НА ЗАГУБА и често до фалит (БРАКУВАНЕ) на цялата машина. Това се случва в държавите с изостанали икономики, и причината са преди всичко НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ МЕСТНИ ЧАСТИ, които са вложени в машината.
    Благодаря

сега напиши като за мен по-простичко ако се цаня при теб какво искаш
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Ако искате го приемете този съвет от мен, но много внимавайте като четете подобни сайтове и информация защото там пише това което ти се иска да прочетеш много тънко изкривяват информацията или как е било в миналото, че почти не се усеща, но всъщност променят на 360 градуса реалността.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Във връзка с това порочно отклонение от темата: аз, като не я разбирам "широката руска душа", както и " демократичната американска душа" вследствие на това просто не чета такива сайтове и готово. Аман от "не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря".
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •