Погледни тук http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=6&t=512Първоначално публикувано от pepikan
Пишат за хибискус, но общо взето е еднакво за всяко размножаване с резници.
Погледни тук http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=6&t=512Първоначално публикувано от pepikan
Пишат за хибискус, но общо взето е еднакво за всяко размножаване с резници.
Точно така - това е бял маргарит.Червения(розов) маргарит има по-малки топченца.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
ако сега се сложат за вкореняване резници ще станат ли
Да знаете къде в района на Ямбол може да се закупи бял маргарит?
Здравеите изграждам нов пчелин. Искам да си засадя бял маргарит и моля за съдеиствие не мога да си намеря питам навсякъде в Бургас но за сега без резултат. Предварително благодаря
Аз ще ти помогна, не знаех че търсиш.
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Моля ако някой знае да обясни как точно се разсажда с резници.От коя част на растението се режат пръчките-правите стебла които излизат от земята или от разклонените части?Колко да са дълги и в почва или в пясък се заравят.
Ето какво пише в "Пракическо пчеларство" на Бижо Бижев и колектив за този храст, стр 230.
Съжалявам само, че скенерът ми се повреди и трябваше да снимам с телефона.
Резниците се вземат от прави, нормално дебели леторасти или преди зимата и се съхраняват в студено помещение в пясък, или в края на зимата - началото на март.Тогава се набучват в пясък. Истината е , че и в почва се вкореняват добре, но при изваждането се разкъсват повече корените.Добре е да се поддържа нормална влажност.Дължината на резниците е като молив - около 20 см. Не само бял маргарит, така може да се вкоренят резници и от други храсти - примерно лоницера, лигуструм.Първоначално публикувано от pepikan
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))