Бе вие тука сте заформили едно сериозно спорче!
Има много истини, много полу истини, а има и много лъжи, или просто незнание и не разбиране на темата!
По някаква случайност, или не, аз също съм работодател, а с пчели се занимавам сега, защото Господ ми прави някакви намеци, но това е една друга тема.
Да погледнем нещата от друга страна. Всеки работодател е бил и работник. Рядко има изключения/все пак говорим за нормален бизнес, а не за извращения./
Та ако няма работници, работодателя няма ли да продължи да си прави същото и да оцелява някак си?? Да, не с тези обеми и обороти! А ако няма работодатели, какво ще прави работника тогава??
Ще има много работници, ама безработни и гладни!
Защо България е на този хал? Защото работодателите вече са под санитарния минимум! Ако можеш да правиш бизнес в България и имаш АКЪЛ за това, то в чужбина ще правиш същия, с много по-малко усилия. А и гробищата се напълниха с доста млади работодатели! Защо ли??? Сигурно от спокойният живот който водят!
Та взаимоотношенията работник работодател са доста сложна тема. Извращения има и от двете страни!
Но най-голямото е от страна на държавата.
Законите, правилниците, наредбите и т.н.н. защитаващи работника, допреди 2 години бяха 192 на брой. А такива защитаващи работодателя-НИ ЕДИН!
Та затова работодателите бягат от България, а чуждите инвеститори ни заобикалят, като крастави кучета, а можещите българи в тази ситуация просто заминават за чужбина!