Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 300 от 677 ПърваПърва ... 200250290298299300301302310350400 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,991 до 3,000 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Вярно, че година с година не си прилича, но мога да споделя какво стана миналата година, след като отново бях третирал само един път - в началото на Ноември. Нулева зимна смъртност, а за развитието ми е малко трудно да преценя, защото всички си спомняме какво беше времето Февруари, Март и Април и след това какво беше Май и Юни, но е факт, че всичките ми семейства бяха в предроево още в края на Април.
    п.п. Както казах ще споделя напролет какво е положението и също така длъжен съм да кажа, че извадката ми не е много представителна, тъй като кошерите ми са малко на брой.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ачка,не се притеснявай след този апокалипсис описан по–долу.Имаш от мен 1 отводка на 5 рамки ДБ от с–во което само се справя с осмокракия,с много малка твоя подкрепа.Без химия.

Благодаря,но няма да ми трябва.От 5 години"третирам" само със строителна рамка,нова майка и др мероприятия.Третирам със варостоп хванатите чужди рояци.А преди 5 години третирах с ОК через накапване през януари,когато поставях и питките.Смъртноста винаги ми е била символична.Може би се дължи на това,че района не е пренаселен с пчели.Rosty_sz e прав,ако се изхранвах само със пчеларство.....

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Да ги видиш ти къде са си направили кълбето.
    Lenovo_A1000_IMG_20161125_101022.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Починах си малко и започвам с работата, вчера направих 20 наставки за хранене. Направил съм и разрез да влизат цели пити, малко са ниски 35мм.. но такъв ми беше материала.
    Хванал съм в снимката и сиропа за капаните за оси пролетта (премита разпечатка останала да вкисне)
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20161130_007.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Защо не направи предната и задсна страна с по 1см материал, вместо да режеш такива канали ще можеш да поставяш всякакви рамки където поисаш...

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Познавам човек с такава практика, гледа 8рамкови лр кошери... преди 4 години бяха към 400 сега незнам, но не ползва питки. Направил си е таблите така, че да ги обръща и да слага рамка. Казва че януари взема крайна рамка от кошера, слага и найлон и обръща таблата а хранилките ги пребира за измиване и дезинфекция. По-късно пак го прави с другата крайна рамка и хоп идва пролетта... има 2 свободни рамки за пило....

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Сутринта ходих до кошерите на полето. Всичко замръзнало. Локвите замръзнали целите, като мина с джипа през тях леда не се пука. Иначе кошерите на полето ме изкефиха. Хубави кълбета на по 4-5 междини. Действително мястото на пчелините не е в населени места. Искат паша. Както овцете искат паша, кравите например така и пчелите. Искат свобода и паша. Ама пустите му кражби. Ама никой не прави нещо по въпроса...... По програми, в наредби....или закони....

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Има си предимства и когато кошерите са в населените места. Пролетно време в дворовете е пълно с овошки. След това цяло лято та дори и есен градинките в дворовете са пълни с цветя и има много принос на прашец именно от градинките и дворовете, докато в полето в един момент всичко изсъхва и е трагедия.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Познавам човек с такава практика, гледа 8рамкови лр кошери... преди 4 години бяха към 400 сега незнам, но не ползва питки. Направил си е таблите така, че да ги обръща и да слага рамка. Казва че януари взема крайна рамка от кошера, слага и найлон и обръща таблата а хранилките ги пребира за измиване и дезинфекция. По-късно пак го прави с другата крайна рамка и хоп идва пролетта... има 2 свободни рамки за пило....
    По същия начин го мисля и аз,само не съм на ясно трябва ли да разпечатвам.

Наблюдател
    Регистриран
    03.11.2014
    Пчеларски район
    Ловеч
    Много интересно,до сега не се бях сещал за такова подхранване. Задължително ще го пробвам тази зима. И мисля,че не трябва да ги разпечатваме.Който е хранил така, нека сподели все пак,ще сме благодарни.

Страница 300 от 677 ПърваПърва ... 200250290298299300301302310350400 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •