Eдно не ми е ясно как едно семейство било то в стар кошер е трабант като от него още първата година добиваш продукция, ако си го взел април, сезона е пред него. Това ти гарантира добив от две паши, с една дума това семейство започва да се изплаща още първия сезон. И като теглиш чертата и на 200 лв да си го купил от него си добил да речем айде 20 кг мед, това са ти 100 лв при цени на едро, прашец, прополис и пак ще закърпиш 200 лв. Макар да съм смъкнал добива защото зависи от района ... Говорим за рамките вътре никой не е казал че непременно ще са стари или че майката ще е стара. Аз преди 2 години купих на 140 лв 10 кошера, извадих по 40 кг мед от всеки (сиреч 400 кг продукция) и от тези 10 кошера от всеки от тях дръпнах по 2 рамки пило, сиреч 5 отводки на по 4 рамки... Дали не съм ги избил и дали не е по рентабилно да се взимат семейства. А на тази отводка за 140 лв ще и бая цяла година ... Матеев в пчеларството и мерцедеса и трабанта вършат еднаква работа, мотора е един същ (семействата) само ламарните от вън са различни (кошерите). Дали ще е в кошер за 200 лв или за 100 ефекта е един и същ, освен малко по ранното развитие в едните. От правилния начин на работа зависи дали и мотора ще е 1.2 или 2000 кубика, а това си зависи изцяло от теб, от самия пчелар

Цитат