Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 40 от 73 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 391 до 400 от общо 730
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetomir Виж публикацията
    Купил си семейство с пчели за 200лв , което е било с рамки , изградени пити и сандък . Това че си решил да го сложиш в кошер за още 250 е твое решение но то пак струва 200лв. Не е лошо да се вдига цената на всички пчелни продукти , както и на самите пчели но е добре от време на време да се спираме .
    Аз купувах семейства миналата и по-миналата година , като и двете години ги взех по 140лв/бр. . Едната година края на юни в разгара на пашата другата април месец подготвени , подхранени и готови за рапицата. Да това е много ниска цена и ми е коствало доста време и нерви докато ги намеря но е факт.
    Не забравяй че има нови Мерцедеси и стари трошки-Трабанти. Ако случайно не знаеш, те струват различни пари.

В темата се обсъждаше колко би струвало НОВО семейство, с МЛАДА МАЙКА в НОВ кошер, с НОВИ РАМКИ, СИЛНО и РАЗВИТО за паша, закупено ОФИЦИАЛНО с документи и с ДДС.

Ти ми опонираш с цената на СТАРО семейство с КАКВА ДА Е майка в СТАР и ИЗГНИЛ сандък, с ЧЕРНИ РАМКИ за изхвърляне, закупено БЕЗ ДОКУМЕНТ и без ДДС от човек, който гледа ДА СЕ ОТТЪРВЕ от него или от роднините на починал пчелар, които също гледат да се оттърват от кошерите и пчелите на КАКВАТО И ДА Е ЦЕНА..

Така че не се хаби повече да ми доказваш, че трошката Трабант струва колкото нов Мерцедес.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз лично ако трябва да закупувам отводки и мога да го направя за 80 лв. от "черния пазар" и за около 60 лв. по програма и да ме тормозят с проверки и изисквания много бих се замислил кой вариант е по-добър за мен.
    Чакам да видя какви цени ще обявите за майките през новия сезон?
    Именно това е проблемът, който беше създаден от ПРОСТОТИЯТА на Калоян Кисов и Иван Кънев. Между другото двамата вероятно са приятели и си гукат един с друг, защото закъсняха заедно и дойдоха заедно в Работната група. Седнаха един до друг и си приказваха един с друг. Тоест според мене става въпрос за ПРЕДАТЕЛСТВО на Иван Кънев, и не знам защо от Федерацията продължават да го търпят.

Колкото до това, че на черния пазар можеш да си купиш достатъчно на брой отодки по 80 лв. - в това много се съмнявам. Да, излизат от време на време тук-там някакви инцидентни количества, но масовите цени за продажба на големи количества отводки без документ са от 100 лв. нагоре.

Всеки един пчелар знае числото 20 лева на пита с пило и 20 лева на майка, така че ако започне да продава отводки по цена 80 лв., значи в тях има нещо гнило.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ако Кисьов, мисли да продава на 144лв това означава, че по програма колегите ще трябва да доплатят около 70 лв. и тогава няма въобще какво да се чудят дали има смисъл от подпомагане по програма, НЯМА.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ако Кисьов, мисли да продава на 144лв това означава, че по програма колегите ще трябва да доплатят около 70 лв. и тогава няма въобще какво да се чудят дали има смисъл от подпомагане по програма, НЯМА.
    Не знам дали въобще Кисов продава отводки, след като няма пчелни семейства. Отровиха му ги по време на пръсканията, но той си затрая, защото иначе трябваше да връща пари на държавата.

По-скоро Калоян Кисов е един от най-големите мошеници в България, които продават само ДОКУМЕНТИ за майки и отводки. Правил го е в миналото в ОГРОМНИ РАЗМЕРИ, и бас ловя, че продължава да го прави и в момента.

Има един Иван Байчев, с който едно време Кисов правеше огромни далавери по Сапард за няколко хиляди пчелни семейства (отводки). След това Кисов трябваше да се грижи за тези семейства, и неговите грижи доведоха до ФАЛИТА на Иван Байчев и до загиване (загуба) на всичките семейства. Та това е Калоян Кисов - мошеник, измамник и НЕКОМПЕТЕНТЕН ПЧЕЛАР, който обаче има БОЛНИ АМБИЦИИ и МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Така че не се хаби повече да ми доказваш, че трошката Трабант струва колкото нов Мерцедес.
    Дали е трабант или мерцедес знам само аз и няма да ти доказвам нищо , само ще помоля догодина да кажеш колко семейства си продал по 450лв.

Eдно не ми е ясно как едно семейство било то в стар кошер е трабант като от него още първата година добиваш продукция, ако си го взел април, сезона е пред него. Това ти гарантира добив от две паши, с една дума това семейство започва да се изплаща още първия сезон. И като теглиш чертата и на 200 лв да си го купил от него си добил да речем айде 20 кг мед, това са ти 100 лв при цени на едро, прашец, прополис и пак ще закърпиш 200 лв. Макар да съм смъкнал добива защото зависи от района ... Говорим за рамките вътре никой не е казал че непременно ще са стари или че майката ще е стара. Аз преди 2 години купих на 140 лв 10 кошера, извадих по 40 кг мед от всеки (сиреч 400 кг продукция) и от тези 10 кошера от всеки от тях дръпнах по 2 рамки пило, сиреч 5 отводки на по 4 рамки... Дали не съм ги избил и дали не е по рентабилно да се взимат семейства. А на тази отводка за 140 лв ще и бая цяла година ... Матеев в пчеларството и мерцедеса и трабанта вършат еднаква работа, мотора е един същ (семействата) само ламарните от вън са различни (кошерите). Дали ще е в кошер за 200 лв или за 100 ефекта е един и същ, освен малко по ранното развитие в едните. От правилния начин на работа зависи дали и мотора ще е 1.2 или 2000 кубика, а това си зависи изцяло от теб, от самия пчелар
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Аз преди 2 години купих на 140 лв 10 кошера, .
    По тая логика една отводка трябва да я купиш за 20лв. Абстрахираме се от добиви...и т.н. Концентрираме се върху цената на едното и цената на другото.
    П.П. А по другата логика, щом има балъци да дадат 110лв за 2 пити мед, 2 пити пило и майка. Защо тогава аджеба няма балъци да дадат 600лв за кошер (готов да се вади продукция от него) на 4 ЛР корпуса или ДБ с 3 магазина!?!

Не казвам да си купиш отводката за 20 лв, но не и да е вземеш за 200 лв колкото им се иска на някой.... Виж всички пчелни продукти падат а цените на отводките скачат е това не го разбирам... Цената на меда стигна цената на питките, говорим за цената на едро, тази на дребно си зависи от всеки един пчелар и пазара който си е разработил
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Не казвам да си купиш отводката за 20 лв, но не и да е вземеш за 200 лв колкото им се иска на някой....
    Окей! Ама казваш че купуваш готов кошер за 140.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Последно купих 2 отводки преди 3 години. На черно за 80лв на 4 пити ДБ. В близко бъдеще (2-3г) не мисля да купувам нищо. По-натам може някоя майка или отводка или цяло семейство, колкото да подменя малко тамазлъка. За мен лично това е пълна дивотия да купувам десетки и стотици отводки.....и после да се наричам пчелар.

Страница 40 от 73 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •