Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 18 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 173
    Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    divinorum ли :D решил съм да насадя 200 квадрата само,че от нормалната да има за чай

Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Цитат Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
    ....защо тогава да си мъча пчелите със суха захар....
    Не прочетох никаде,някой да те е карал на сила да ги мъчиш сас захар,и след като не го правиш от къде си сигурен че ги мъчиш?
    тая шашма със сухата захар е специалитет на районите дето си нямат паша като хората и правят такива изгъзици.....общо взето това е популярно из Южна България....

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз съм в Южна Бг и аз не познавал лично някой и не съм чувал да има някой в района, който да го използва.
    Ако се вгледаш по-задълбочено, ще откриеш че хората които проповядват този метод, предимно работят с Карники. Карниките се нуждаят от "нещо" което да ги излъже да поддържат яйцеснасянето в периодите на безпашие (както между пашите, така и наесен) и да ги излъже да отглеждат повече пило в най-ранна пролет.

Повечето други раси пчели не се нуждаят от такива "трикове". Със сигурност това се отнася най-вече за и е тотално безсмислено да се прилага при Ligustica, Mellifera mellifera (включително и средноруската пчла), Buckfast,в голяма степен и Caucasica ( с условието че се нуждае от по-голям плодник, тъй като има склонност да складира мед в него)

Лично мое мнение
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    В нито едно сериозно издание не съм видял нещо положително за сухата захар.
    Статиите са за по-скоро нанесена вреда отколкото полза.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от зуница
    В нито едно сериозно издание не съм видял нещо положително за сухата захар.

А защо не пробваш и да погледнеш в кошера за да видиш положителното.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ако пчелите ни върнеха и частица от това на което ги подлагат пчеларите, много от нас нямаше да се познаят в огледалото.
    А в моите кошери пчелите носят мед. Досега не са донесли плик суха захар.Ако се научат да я носят суха ще ги уволнявам.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Знам доста за сухата захар, знам какви са предимствата и недостатъците. Виждал съм на практика как става и какви са резултатите. Виждал съм и другото. От едната страна на милеровата хранилка суха захар, от другата мед. Познайте къде са пчелите. Всяко нещо си има логично обяснение. Тези, които използват тази технология са ориентирани предимно в правене на пчели и за отводки, а наличието на открито пило ги кара да носят прашец, което е втората основна цел. Като тръгне паша захарта става на камък и пчелите въобще не и обръщат внимание. Но за да се ползва тази технология е необходимо оборудване.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    [quote="donboneti"]Знам доста за сухата захар, знам какви са предимствата и недостатъците. Виждал съм на практика как става и какви са резултатите. Виждал съм и другото. От едната страна на милеровата хранилка суха захар, от другата мед. Познайте къде са пчелите. Всяко нещо си има логично обяснение. Тези, които използват тази технология са ориентирани предимно в правене на пчели и за отводки, а наличието на открито пило ги кара да носят прашец, което е втората основна цел. Като тръгне паша захарта става на камък и пчелите въобще не и обръщат внимание. Но за да се ползва тази технология е необходимо оборудване.[/quot

Значи според теб: технологията със суха захар развива по силни семейства,така ли?Познавам колеги на тази технология и в никакъв случай не са с по силни пчели от метода на класическото подхранване със захарен сироп.Вие там под тепетата имате слабост към Гърдев и сухата захар,но не мога да си обясня: не си ли давате сметка,ча преработването на това им съкращава живота поне с 1/4!?Наистина е много по лесно и практично,но както и да е!
    1000 пчелари - 1000 технологии

Автор
    Регистриран
    27.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator
    Аз съм в Южна Бг и аз не познавал лично някой и не съм чувал да има някой в района, който да го използва.
    Ако се вгледаш по-задълбочено, ще откриеш че хората които проповядват този метод, предимно работят с Карники. Карниките се нуждаят от "нещо" което да ги излъже да поддържат яйцеснасянето в периодите на безпашие (както между пашите, така и наесен) и да ги излъже да отглеждат повече пило в най-ранна пролет.

Повечето други раси пчели не се нуждаят от такива "трикове". Със сигурност това се отнася най-вече за и е тотално безсмислено да се прилага при Ligustica, Mellifera mellifera (включително и средноруската пчла), Buckfast,в голяма степен и Caucasica ( с условието че се нуждае от по-голям плодник, тъй като има склонност да складира мед в него)

Лично мое мнение
    Май взе да си признаваш полека- лека колега,особеното измисленето понятите-БЪКФАСКА ПОРОДА-няма такова животно... wink;

Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    в хранилките наливам отвари от разни билки
    Тези отвари без захар ли им ги даваш?

Страница 15 от 18 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •