първия за прашец, втория и третия за пило и четвъртия медена шапка.... така ли бре Янчо? Или наздраве....![]()
А по лесно ли се работи с 200 семейства отглеждани по система фарар в сравнение със същата бройка лр и дб?Ако можеш и с няколко думи да кажеш нещо за ротациите, ясно че не се прави по дати, но ми е интересно с голяма бройка кошери как се случват нещата-по колко пъти се сменят местата на корпусите през сезона, на колко корпуса зимуват и т.н.Теб лично кое толкова много те спечели тази система, че реши тотално да преминеш само на нея?
Стигнах до 200 бр ДБ и 40бр ЛР да ги отглеждам сам(викам брат ми в редки случай и когато вадя меда). Две години гледах няколко фарара и толкова ми хареса, че продавам всичко и минавам на Фарар. Какво толкова ме е впечатлило? Това, че един кошер го оправям за по малко от 5 минути. Ротацийте при мен може да са коренно различни от ротацийте на 10 км от моя пчелин. Всеки може да пробва, но трябва коренно да си промени мисленето и гледането от ДБ.
С колко майки работите? Защото четох, че може и с две - една в долните два корпуса , ХР и в горните два корпуса още една
Сам прецени колко тежи ЛР наполовина с мед и магазин пълен наполовина с мед(да не говорим за цял), помисли си като минеш 50 бр за един ден как ще си с кръста после :-):-):-). Хоби си е, докато не взема работник(аз навсякъде казвам, че съм любител пчелар), а и през повечето време си ходя само събота и неделя да ги оправям. Единствения вариант да им на смогвам е, като им създавам за месец напред работа, защото нямам физическата възможност да ги ровя по често :-):-):-), а това означава за много пчелари проблем, защото те всяка седмица трябва да ги ровят иначе немогат да спят :-):-):-).
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))