Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 40 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 393
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от SanifleX Виж публикацията
    Би ли споделил колко корпуса ползваш за плодник? И също така ползваш ли ХР?
    Използвам 4 корпуса 10 рамков ДБ за плодник и задължително ХР.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Използвам 4 корпуса 10 рамков ДБ за плодник и задължително ХР.
    Не е ли по -вярно : 4 магазина 10 рамков ДБ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    първия за прашец, втория и третия за пило и четвъртия медена шапка.... така ли бре Янчо? Или наздраве....

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    първия за прашец, втория и третия за пило и четвъртия медена шапка.... така ли бре Янчо? Или наздраве....
    Наздраве, както си го наредят, кой съм аз да им казвам какво да правят. Аз само въртя отделните части на корпуса.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Наздраве, както си го наредят, кой съм аз да им казвам какво да правят. Аз само въртя отделните части на корпуса.
    А по лесно ли се работи с 200 семейства отглеждани по система фарар в сравнение със същата бройка лр и дб?Ако можеш и с няколко думи да кажеш нещо за ротациите, ясно че не се прави по дати, но ми е интересно с голяма бройка кошери как се случват нещата-по колко пъти се сменят местата на корпусите през сезона, на колко корпуса зимуват и т.н.Теб лично кое толкова много те спечели тази система, че реши тотално да преминеш само на нея?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    А по лесно ли се работи с 200 семейства отглеждани по система фарар в сравнение със същата бройка лр и дб?Ако можеш и с няколко думи да кажеш нещо за ротациите, ясно че не се прави по дати, но ми е интересно с голяма бройка кошери как се случват нещата-по колко пъти се сменят местата на корпусите през сезона, на колко корпуса зимуват и т.н.Теб лично кое толкова много те спечели тази система, че реши тотално да преминеш само на нея?
    Стигнах до 200 бр ДБ и 40бр ЛР да ги отглеждам сам(викам брат ми в редки случай и когато вадя меда). Две години гледах няколко фарара и толкова ми хареса, че продавам всичко и минавам на Фарар. Какво толкова ме е впечатлило? Това, че един кошер го оправям за по малко от 5 минути. Ротацийте при мен може да са коренно различни от ротацийте на 10 км от моя пчелин. Всеки може да пробва, но трябва коренно да си промени мисленето и гледането от ДБ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Стигнах до 200 бр ДБ и 40бр ЛР да ги отглеждам сам(викам брат ми в редки случай и когато вадя меда). Две години гледах няколко фарара и толкова ми хареса, че продавам всичко и минавам на Фарар. Какво толкова ме е впечатлило? Това, че един кошер го оправям за по малко от 5 минути. Ротацийте при мен може да са коренно различни от ротацийте на 10 км от моя пчелин. Всеки може да пробва, но трябва коренно да си промени мисленето и гледането от ДБ.
    ТО оправянето добре, като не бъркаш из рамките и ЛР–а ще оправиш бързо. По–важно е добива в еднакви условия спрямо другите две системи. В крайна сметка резултата е важен 200 броя не са за хоби ами си е бая работа за сам човек.

Наблюдател
    Регистриран
    31.10.2016
    Пчеларски район
    Левски
    С колко майки работите? Защото четох, че може и с две - една в долните два корпуса , ХР и в горните два корпуса още една

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    ТО оправянето добре, като не бъркаш из рамките и ЛР–а ще оправиш бързо. По–важно е добива в еднакви условия спрямо другите две системи. В крайна сметка резултата е важен 200 броя не са за хоби ами си е бая работа за сам човек.
    Сам прецени колко тежи ЛР наполовина с мед и магазин пълен наполовина с мед(да не говорим за цял), помисли си като минеш 50 бр за един ден как ще си с кръста после :-):-):-). Хоби си е, докато не взема работник(аз навсякъде казвам, че съм любител пчелар), а и през повечето време си ходя само събота и неделя да ги оправям. Единствения вариант да им на смогвам е, като им създавам за месец напред работа, защото нямам физическата възможност да ги ровя по често :-):-):-), а това означава за много пчелари проблем, защото те всяка седмица трябва да ги ровят иначе немогат да спят :-):-):-).

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от aleksandrov Виж публикацията
    С колко майки работите? Защото четох, че може и с две - една в долните два корпуса , ХР и в горните два корпуса още една
    По принцип с една, но пак зависи за кое време на годината питаш, понякога събирам две майки и едната винаги загива в последствие.

Страница 33 от 40 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •