Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще се включите ли ?

Гласували
80. Не можете да гласувате в тази анкета
  • да

77 96.25%
  • не

3 3.75%
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 47

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Ако се спечели делото, не трябва ли разноските да се поемат от "виновната" страна?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Ако се спечели делото, не трябва ли разноските да се поемат от "виновната" страна?
    Да, така е - съда ще признае част от разходите (не всичките) и ще осъди виновната страна да ги заплати, която естествено може и да не го направи това. Следват частни съдия-изпълнители, които може би някога ще върнат парите, но през това време ние пък ще сме натрупали разходи около тази процедура. И не се знае кое ще е повече - разходите за връщане на парите или самите пари, които МОЖЕ БИ някога ще си върнем.

В МЗХ са експерти в това отношение, така че ще се постараят максимално да ни забавят и да ни натресат максимално възможните допълнителни разходи. Достатъчно е да те повикат в МЗХ няколко пъти по един или друг казус около делото, и така да натресат още 2-3 хиляди лева разходи, които никой съд няма да ги признае.

Аз лично съм се съдил с ЕОН (Енерго Про) за няколко хиляди лева, неправомерно начислени. Беше си ясно, че ще спечеля, но това ми отне 5-6 години време, докато си получа парите, а натрупалите се разходи през това време надхвърляха сумата на получените пари. Като цяло докарах нещата до там, че започнах да псувам деня, в който реших да се съдя.

Казуса с Наредбата и съденето на МЗХ може да се приеме, че е достатъчно скъп (огромни щети за пчеларите), щото да си струва да се съдим, но трябва да сме наясно, че захванем ли се на хорото, трябва да го изиграем до края. И разбира се да трябва да финансираме музиката ......

В същото време виновния властимащ за тази наредба ще си го премести от единия крачол в другия, и ще си каже "Нека да съдят, като имат пари за харчене и време за губене. МЗХ си има юристи, да се занимават с това, а държавата си има пари, да заплати, ако загубим делото. Мене това не ме интересува, защото докато ги мотаме, аз отдавна вече няма да съм на този пост." И две минути след това виновния властимащ ще забрави за случая.

Юристите от МЗХ също ще си го преместят от единия крачол в другия, като си мислят докато пият кафето: "Така или иначе ми дават заплата, та редно е от време на време да се появява по някое дело хей така за разнообразие, иначе голяма скука. Дали ще го спечелим или не ни е все тая - нали заплатата си върви".

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Да, така е - съда ще признае част от разходите (не всичките) и ще осъди виновната страна да ги заплати, която естествено може и да не го направи това. Следват частни съдия-изпълнители, които може би някога ще върнат парите, но през това време ние пък ще сме натрупали разходи около тази процедура. И не се знае кое ще е повече - разходите за връщане на парите или самите пари, които МОЖЕ БИ някога ще си върнем.

В МЗХ са експерти в това отношение, така че ще се постараят максимално да ни забавят и да ни натресат максимално възможните допълнителни разходи. Достатъчно е да те повикат в МЗХ няколко пъти по един или друг казус около делото, и така да натресат още 2-3 хиляди лева разходи, които никой съд няма да ги признае.
    А така и колко пари станаха? Започвайте да се бъркате и да ги събирате.... Замисляте ли се вече? Май да.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Г-н Матеев, покрай вас има адвокати, Нямаше ли нещо като европейските закони са над тези на страната при определени условия.
    Хареса ми за положението в Австрия-просто и ясно.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Г-н Матеев, покрай вас има адвокати, Нямаше ли нещо като европейските закони са над тези на страната при определени условия.
    Хареса ми за положението в Австрия-просто и ясно.
    Разбира се че има, ама хайде намери ги, изчети ги, открий конфликтните позиции, и започни да се бориш да поправиш дори и само една. Това ще отнеме поне 5 години от живота ти, без гаранции за успех. Единственото сигурно е само едно - със сигурност ще те докара до просешка тояга, освен ако не си се научил как сам да си печаташ парите за разходи.

В момента покрай тази наредба открихме една камара противоречия в законодателството и какво постигнахме? Освен да им изпилим нервите до ръба на истерията, нищо друго не постигнахме.

Пък и кажи ми как да се преборим с ПРЕДАТЕЛИТЕ-ПЧЕЛАРИ, които те спъват на всяка една крачка?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Матеев, добре е, че ни "сваляш" на земята, а не си някой популист, който веднага да започне да събира пари.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Искам да попитам за какво точно ще се води дело? Как ще се отмени наредба при която половината пчелари са ЗА дори и да си нямат на представа за какво става въпрос? Да премем че делото се спечели, и какво от това! Всички знаем какво стана с винетките. Спечелено дело, но промяна никаква.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Пък и кажи ми как да се преборим с ПРЕДАТЕЛИТЕ-ПЧЕЛАРИ, които те спъват на всяка една крачка?
    Къде живеят тия предатели??? Да се съберем нощес 50-60 човека с по 1 винкел..........

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Аз не мисля , че половината пчелари са ЗА промяна на наредбата и жълтите табелки. По скоро на никой не му се занимава с бумащина и излишни разходи.Както някой каза ,вероятно Мишо Михайлов е гласувал положително на своя глава , без допитване до пчеларите. Досега съм членувал в неговата организация просто защото няма друга в Шумен,но след това нещо, което изпльока, съм тотално отвратен.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Наредбата обнародвана ли е и колко дни е срока в който може да се обжалва ? Разходите може да са много повече а може и да са по-малко .Това трябва да каже адвокат.Също може освен Матеев и друга организация да прояви инициатива. За парите които евентуално ще се съберат също ще има някакъв документ . Нещата могат да са по един или друг начин , като всичко зависи от участниците в инициативата .

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •