Здравейте,
Да се заведе дело! Съгласен съм. От цялата работа разбрах, че КБП, БПРА и организацията на Гилъна са били против в работната група. Според мен завеждането на дело трябва да е от всички които са против. И пак стигаме до обединение!
Писал съм и преди, сега пак ще го повторя: "Разделяй и владей". Не е моя мисъл! Да покажем на МЗХ, че не сме съгласни и трябва да се допитват до нас, да се интересуват от мнението ни когато се решават въпросите в пчеларският сектор.
Поздрави, Г. Георгиев
Настанаха отново времена да се създават комитети и да се събират пари. Тава ми напомня на някакви други времена преди много години. Не вървим напред, а се връщаме назад. Вчера, а и не само вчера бяха моментите за да се победи, но явно се видя каква слаба ракия сме и сега ще се плаща на адвокат да ни спасява, че ние явно сме тъпи като галоши и не можем сами да се защитим. Казвам да се защитим, защото явно ни нападат, а би трябвало е да извоюваме правата си, които пък от своя страна трябва да ги имаме, а не да се борим за тях. Но хората са го казали: Прост народ - слаба/проста/ държава. Смятайте, че сме загубили. Но то няма да ни е за първи път, а и всеки път е все по - категорична загубата ни и все по най - тъпия възможен начин - вижда се по изнесените резултати от постовете на присъствалите там.
Ако се спечели делото, не трябва ли разноските да се поемат от "виновната" страна?
Да, така е - съда ще признае част от разходите (не всичките) и ще осъди виновната страна да ги заплати, която естествено може и да не го направи това. Следват частни съдия-изпълнители, които може би някога ще върнат парите, но през това време ние пък ще сме натрупали разходи около тази процедура. И не се знае кое ще е повече - разходите за връщане на парите или самите пари, които МОЖЕ БИ някога ще си върнем.
В МЗХ са експерти в това отношение, така че ще се постараят максимално да ни забавят и да ни натресат максимално възможните допълнителни разходи. Достатъчно е да те повикат в МЗХ няколко пъти по един или друг казус около делото, и така да натресат още 2-3 хиляди лева разходи, които никой съд няма да ги признае.
Аз лично съм се съдил с ЕОН (Енерго Про) за няколко хиляди лева, неправомерно начислени. Беше си ясно, че ще спечеля, но това ми отне 5-6 години време, докато си получа парите, а натрупалите се разходи през това време надхвърляха сумата на получените пари. Като цяло докарах нещата до там, че започнах да псувам деня, в който реших да се съдя.
Казуса с Наредбата и съденето на МЗХ може да се приеме, че е достатъчно скъп (огромни щети за пчеларите), щото да си струва да се съдим, но трябва да сме наясно, че захванем ли се на хорото, трябва да го изиграем до края. И разбира се да трябва да финансираме музиката ......
В същото време виновния властимащ за тази наредба ще си го премести от единия крачол в другия, и ще си каже "Нека да съдят, като имат пари за харчене и време за губене. МЗХ си има юристи, да се занимават с това, а държавата си има пари, да заплати, ако загубим делото. Мене това не ме интересува, защото докато ги мотаме, аз отдавна вече няма да съм на този пост." И две минути след това виновния властимащ ще забрави за случая.
Юристите от МЗХ също ще си го преместят от единия крачол в другия, като си мислят докато пият кафето: "Така или иначе ми дават заплата, та редно е от време на време да се появява по някое дело хей така за разнообразие, иначе голяма скука. Дали ще го спечелим или не ни е все тая - нали заплатата си върви".
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))