Ако се кандидатства за пчеларско оборудване от името на фирма, а не от физическо лице, към 3-те оферти се прилагат и още няколко вътрешно-фирмени документа. Доколкото си спомням, това бяха следните документи:

1. Решение от управителния орган за кандидатстване по мерките на НПП с дата преди датата на кандидатстването.
2. Решение на управителния орган за обявяване на конкурс за доставчик, в което решение се определя по какви критерии ще се класират подадените оферти.
3. Писмото, с което официално са поискани оферти от съответните фирми, заедно с обратна разписка от Еконт, за да се види датата, на която е изпратено това писмо. Тука мисля че можеше да се изпрати и по мейл, но не съм сигурен.
4. Получаването на офертите по куриер и пак разписките от куриера, за да се видят датите.
5. Решение от управителния орган на фирмата, в което назначава комисия за разглеждане на трите оферти и определяне на победител. Тази комисия трябва да има членове със съответното образование (в случая инженери), които да са компетентни да преценят параметрите на офертите.
6. Протокол от заседанието на комисията, на което заседание тя е отворила офертите и ги е класирала съобразно точковата система, измислена в точка 2.
7. Обосновка, ако комисията не е избрала най-изгодната оферта съгласно точковата система.

Всичките тези документи трябва да имат верните дати, които да отговарят на логиката на извършване на съответните действия и събития във времето. Трябва да имат и съответните подписи и/или печати, където е необходимо. Трябва към документите да се приложи и копире от дипломите на членовете на комисията, за да се докаже, че имат съответната квалификация да преценяват параметрите на офертите.

Всичко това го пиша по спомен как едно време се организираха тези неща по програмите за слънчеви електроцентрали. Всичките тези документи трябва да ги предложи и изготви консултанта на фирмата, но понеже пчеларите нямат пари да си наемат консултант, ще трябва сами да се справят. Където трябва, аз ще помагам от страниците на форума. Нека да му дойде времето и ще разровя архивите, за да ви извадя и покажа как трябва да изглеждат текстовете на тези документи.

Не се шашкайте - всички документи се правят за по-малко от час, ако има от къде да гледате.