Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 73 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 730
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Да разбираме ли, че ще разкриеш и мнимото му присъствие във форума, през недалечното минало? Предполагам - не, защото има една приказка "Ще преспя, ще помисля и тогава реша"!
    В крайна сметка е твое право да или не споделиш.
    Специално за Калоян Кисов до момента аз спазвах една форма на благоприличие, защото не исках да падам до неговото ниво на простотия. След днешния ден обаче и след случващото се в последните дни във Facebook стигнах до извода, че С ПРОСТАЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯШ ПРОСТАШКИ, защото те от друго не разбират. Кисов явно възприема моето мълчание като слабост, и затова продължава да плещи простотии и измислици под път и над път. Ами настана време да му отговоря подобаващо, пък да става каквото ще става.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Според мен 4 рамки ДБ отводка трябва да е най-малко на цена 120 лв. без ДДС, а майка 40 лв. без ДДС. Под тези цени си е жив подарък. На който му е скъпо да не купува или да си произведе.
    Според мен цената на меда трябва да е най-малко 12 лв. без ДДС, а на восъка 12*4=48 лв. без ДДС. Под тези цени си е жив подарък. На който му е скъпо да не купува или да си произведе.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако под "свободен" пазар разбираш ЧЕРНИЯ ПАЗАР, да, може би е така. Купуването на кошер по програмите обаче е свързано с ДДС, с данъци, с излизане на светло и т.н., а това предполагам разбираш, че са поне едно 30 лева допълнителни разходи. Така е и с майки и отводки, така че тази година аз ще обява 2 цени - една за черния пазар и една за официалния. Това е положението ........

Каквото повикало, това и се е обадило ............, но за това ще пиша по-нататък .........
    Незнам черен -бял,но програмите помпят цените. Като ви чете човек, без програми ще фалирате / не го вярвам/ и какво от това, нали така работела пазарната икономика.
    Защо държавата да ви осигурява пазар ,лъжейки пчеларите ,че го прави за сектора и харчейки пари на хора, които не са виждали пчела.

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Цените изглеждат високи на фона на нашите ниски доходи.Всеки продукт има себестойност, която е по-ниска в сивия сектор.Няма как тези цени да са валидни за хората, които плащат данъци и куп други разходи покрай създаването на крайния продукт.Предвид всички разходи за една финансова година, на каква оринтеровъчна себестойност са отводките и майките?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Незнам черен -бял,но програмите помпят цените.......
    Не програмите, а излизането на светло помпа цените. А програмите принуждават част от производителите да излязат на светло.

Тази година аз открито ще обявя 2 различни цени - цена на светло и цена на тъмно. И тогава ще видиш кой какво помпа .....

Това с помпането не звучи добре!

Наблюдател
    Регистриран
    29.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не програмите, а излизането на светло помпа цените. А програмите принуждават част от производителите да излязат на светло.

Тази година аз открито ще обявя 2 различни цени - цена на светло и цена на тъмно. И тогава ще видиш кой какво помпа .....
    При цена на отводките почни на всякъде където са на тъмно от 80 лв,вие пак си имате 30 лв горница за цена на светло 110 лв или са Ви малко

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Staf_555 Виж публикацията
    При цена на отводките почни на всякъде където са на тъмно от 80 лв,вие пак си имате 30 лв горница за цена на светло 110 лв или са Ви малко
    Що ли си мисля, че тази пролет ще е студена и отводки няма да има до Юли месец. Тогава как ще расте цената не ми се мисли :-):-):-).

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Staf_555 Виж публикацията
    Много евтиничко по 80 лв. де го това да си капарирам за на пролет...

сезон 2017 април-май "цена на тъмно" минимум 100 лв. за 3 рамки ЛР до 150-180 лв. за 5 ЛР рамки .... не се блъскайте има за всички
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Много евтиничко по 80 лв. де го това да си капарирам за на пролет...

сезон 2017 април-май "цена на тъмно" минимум 100 лв. за 3 рамки ЛР до 150-180 лв. за 5 ЛР рамки .... не се блъскайте има за всички
    колко искаш. 200, 300? Края на май, аз купувам 4 рамкова отводка с млада майка на 80 лева, отводката е ДБ, и само за инфо, 80% от отводките в България са на тази цена. Справка обявите в форумите и сайтовете от сезона.

Страница 29 от 73 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •