Можеш да очакваш повишена зимна смъртност и със 100% сигурност бавно развитие на пролет и евентуално още смъртност.
Можеш да очакваш повишена зимна смъртност и със 100% сигурност бавно развитие на пролет и евентуално още смъртност.
Въобще не става дума за апокалипсис. Стига сте преувеличавали. Написах го ясно и точно. Завишена зимна смъртност и по-бавен старт.
Не мога да разбера, защо хората които не третират са толкова доволни. Сякаш те не са минали през един тежък период когато са спрели да третират. Сякаш не разбират, че акара еволюира по бързо от пчелите. Играта на руска ролетка ви харесва, защото не се издържате от пчеларство. Ако това ви е основния доход дали ще сте толкова смели. Дълбоко съжалявам че се обадих. Просто днес висях с часове пред един кабинет и нямаше какво да правя и взех малко повече участие. Успех с вароа и много мед през новия сезон.
Вярно, че година с година не си прилича, но мога да споделя какво стана миналата година, след като отново бях третирал само един път - в началото на Ноември. Нулева зимна смъртност, а за развитието ми е малко трудно да преценя, защото всички си спомняме какво беше времето Февруари, Март и Април и след това какво беше Май и Юни, но е факт, че всичките ми семейства бяха в предроево още в края на Април.
п.п. Както казах ще споделя напролет какво е положението и също така длъжен съм да кажа, че извадката ми не е много представителна, тъй като кошерите ми са малко на брой.
При пчелите има мед, защото има ред!
Благодаря,но няма да ми трябва.От 5 години"третирам" само със строителна рамка,нова майка и др мероприятия.Третирам със варостоп хванатите чужди рояци.А преди 5 години третирах с ОК через накапване през януари,когато поставях и питките.Смъртноста винаги ми е била символична.Може би се дължи на това,че района не е пренаселен с пчели.Rosty_sz e прав,ако се изхранвах само със пчеларство.....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))