Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 730

Преглед на хибрид режима

А за отводки и майки как се процедира?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от go6om Виж публикацията
    А за отводки и майки как се процедира?
    Пишете някаква по-висока цена(примерно 25лв/без ДДС, което е 30лв/с ДДС за майка и 125лв/без ДДС, което е 150лв/с ДДС за отводка), за да сте сигурни, че ще се вместите в лимита, а те от фонда като определят цените ще ги редуцират в договорите, но ако някой е заявил на по-ниска цена от тази която определят като референтна, едва ли ще му впишат в договора по-висока отколкото е заявил.

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Искрен Мутафов Виж публикацията
    Пишете някаква по-висока цена(примерно 25лв/без ДДС, което е 30лв/с ДДС за майка и 125лв/без ДДС, което е 150лв/с ДДС за отводка), за да сте сигурни, че ще се вместите в лимита, а те от фонда като определят цените ще ги редуцират в договорите, но ако някой е заявил на по-ниска цена от тази която определят като референтна, едва ли ще му впишат в договора по-висока отколкото е заявил.
    Сакън не правете това.Като посочвате по висока цена се създава чувство че това е реалната цена.Колкото по висока е цената според нея ще доплащате и вие.А медът поне още 3 години ще е около 4лв.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Утре в 14:00 сме на заседание в МЗХ за определяне на пределните цени. И вечерта като се върна у дома (някъде към 20:00) ще ги напиша във форума.

Към момента са валидни старите пределни цени, които вече ги публикувах малко по-назад в темата. Утре ще се решава пределната цена на отводките, тъй като САПИ подаде нова информация към МЗХ за реалните средни продажни цени през 2016 г., и тази информация е 120 лв. с ДДС. Утре при обсъжданията ще се въртим около тази цифра, пък да видим какво ще излезе.

Иначе ако някой реши да побърза да кандидатства, наистина стратегически най-правилно е да напише по-високи цени. Например 140 за отводка и 25 за майка. Ако пределните цени се окажат по-ниски, ДФЗ ще коригира договора без да има никакви други последствия за кандидатстващия.

Ако обаче пределните се окажат по-високи от цената на кандидатстващия, ДФЗ ще плати по неговата цена - просто човека толкова си е поискал. Така че нямате интерес да пишете ниски цени.

Реалната цена на майките и отводките е по-висока от пределните цени, и през следващия сезон според мене реалните продажни цени ще са малко по-високи от пределните. Поне аз мисля да обявя такива цени, иначе сметката ми не излиза.

Потребител
    Регистриран
    27.04.2011

Алчност

Матеев я ни обясни как една майка струва 30 лева и една келява отвотка 120 при цена на мед 3,80?И ти като бизнесмен..... За колко време ще се върне инвестицията в тази стока и дали има смисъл въобще да се инвестира в сектора?Или вие гледате да си лапате пък обикновените пчелари да ви угояват....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Крайно време е пчелният мед да се включи в програма -ХУ. -1.Като го вземат на 3лв., държавата да ми донажда още 3лв. Иначе не ми се вързва сметката.Обявил съм 6.00лв ама никой не чува. Друго си е с програма- там и вълка сит, и агнето цяло. Целокупният народ ще се бръкне с някой лев ама то муха го ухапала.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от p4elarov Виж публикацията
    Матеев я ни обясни как една майка струва 30 лева и една келява отвотка 120 при цена на мед 3,80?И ти като бизнесмен..... За колко време ще се върне инвестицията в тази стока и дали има смисъл въобще да се инвестира в сектора?Или вие гледате да си лапате пък обикновените пчелари да ви угояват....
    Чакай, чакай. Какво общо има цената на меда с цената на отводките по програмата? Какви хора купуват отводки? - Тези, които искат да станат пчелари и тези, които имат намерение да увеличават бройката (т.е. свежи пари). Щом имате претенции към ниската цена на меда, ами почнете да подарявате отводки - така всеки ще може да произвежда мед с по-малко начален капитал. Гарантирам, че след извършването на всяко такова добро дело, ще се чувствате все по-добре душевно. А от друга гледна точка- след като меда ви се струва евтин, защо да не продавате още по- скъпи отводки, на желаещите да си пробват късмета с пчеларството?

Аз вярвам, че отводките могат да се направят да струват 50лв., майките - 8 лв., а меда - 2 лв. И ПАК човек да е на печалба. Само че това ще са "отводки", "майки" и "мед", съответно. Не е толкова важно каква е цената, колкото какво получава човек срещу парите си! Една и съща на пръв поглед стока, може да има различна себестойност.

Защо е добре отводките по програмата да са по-скъпи? - Ами защото при една и съща цена, те винаги ще са с по-лошо качество от конкурентния пазар ( от една страна, очаква се че бъдещия клиент е склонен да предявява по-малко претенции на "харизан кон", от друга- предлагането по програмата е свързано с допълнителни производствени разходи, без те да са свързани със повишаване на качеството)

Преди 5 години цената на отводките по програмата беше 140лв. Сегашното състояние на пчеларството е пряка последица от известното на всички поведение "ще си запаля къщата за да изгори на съседа плевнята". Някои хора за друго не мислят.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Знаеш , че няма как цената на крайния продукт да се срива а цената на производствените компоненти да расте (освен ако не са неповторими и незаменими).

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Утре в 14:00 сме на заседание в МЗХ за определяне на пределните цени. И вечерта като се върна у дома (някъде към 20:00) ще ги напиша във форума. Към момента са валидни старите пределни цени, които вече ги публикувах малко по-назад в темата. Утре ще се решава пределната цена на отводките, тъй като САПИ подаде нова информация към МЗХ за реалните средни продажни цени през 2016 г., и тази информация е 120 лв. с ДДС. Утре при обсъжданията ще се въртим около тази цифра, пък да видим какво ще излезе. Иначе ако някой реши да побърза да кандидатства, наистина стратегически най-правилно е да напише по-високи цени. Например 140 за отводка и 25 за майка. Ако пределните цени се окажат по-ниски, ДФЗ ще коригира договора без да има никакви други последствия за кандидатстващия. Ако обаче пределните се окажат по-високи от цената на кандидатстващия, ДФЗ ще плати по неговата цена - просто човека толкова си е поискал. Така че нямате интерес да пишете ниски цени. Реалната цена на майките и отводките е по-висока от пределните цени, и през следващия сезон според мене реалните продажни цени ще са малко по-високи от пределните. Поне аз мисля да обявя такива цени, иначе сметката ми не излиза.
    Г-н Матеев,миналия сезон да би да сте били на загуба,че ще вдигате цените?Цените падат на крайния продукт,Вие ще вдигате цените.Интересно ми е,дали наистина си въобразявате,че някой ще купува скъпи майки и отводки при тази цена на меда .....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •