Колеги, какво слагате в питките за по-добра консистенция ?
Колеги, какво слагате в питките за по-добра консистенция ?
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Какви питки!?! Сам ли ще си ги правиш? Пудрата захар ги стяга. Аз ги забърквам по-рано, поне месец преди да ги сложа. Така меда започва пак да се захаросва. За моите 30 кошера става. Правя им по 2 питки по около 400-500гр. Ако трябва да правя повече, по-добре още от есента да ги запасявам повече.
При това полажениещом бързо се успокояват значи всичко е наред.Несебезпокойза сега,но ги наблюдавай периодично.Успешно презимуване колега!
Поздрави:Цветан Димитров
Ето една хубава статия за подхранването на пчелите от времената преди питките. На руски е, но който иска, има гугъл преводач:http://apiary.su/pchelovodstvo-komar...mlenie-pchyol/. Като цяло сайта ми хареса.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Видях че са отпред долу ниско, което ме навежда на мисълта, че си имат достатъчно запаси. Не съм ги ровил понеже беше студено. Прослушах ги останалите със слушалките, чува се много тихо монотонно жужене, а при почукване засилват за 6, 7 секунди и утихват. На изцяло отворено дъно са с празен магазин под плодника.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))