Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 73 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 730
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако обаче се замислиш, новата система има едно много интересно предимство. До момента се правеха проверки на есенните лентичнки, защото датата на третиране съвпадаше с края на периода на програмата. Сега с новите изисквания няма как ДФЗ да проверява пчеларите дали са третирали, защото вече и двете дати са плаващи, и ДФЗ не знае кой пчелар кога ще реши да си прави пролетно и есенно третиране. Вярно е, че имат право на междинни проверки, но как ще го организират това?

Звънят на някого, че ще го проверяват за лентички, и той веднага може да каже, че все още не е третирал, и нека да го почакат една седмица. Това обаче обезмисля внезапноста на проверката, така че аз си мисля, че ДФЗ ще се откажат от проверките на лекарствата. Пчеларите ще го разберат това, и ще започнат по-смело да правят злоупотреби, като продават закупените лекарства на черния пазар на безценица. От това пък полза могат да имат тези, които ги купуват.

Въобще - става мътна и кървава, и в основата стои едно тъпо изискване на Евросъюза за датата на пчеларската година и обвързване на помощите с нея.

Със същите проблеми ще се сблъскат и всички останали европейски пчелари, и вероятно тази простотия ще бъде отменена на Европейско ниво, но докато това се случи, ще страдаме поне 2 или 3 поредни години.
    До преди две-три години не се извършваха проверки на лекарствата по НПП. За тези проверки най-вероятно са "виновни" множеството обяви за продажба на "излишни" лекарства, точно в периода, в който трябва да се третира, а респективно системата за контрол на риска определя за проверка предимно големите стопанства, а и по-малки ако ще им проверяват кошерите или майките, то към проверката им "лепват" и екстра и за лекарствата.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Сами си ги фабрикуваме тарикатите, а се чудим защо ги има? Докато има явни предпоставки ще има кой да се възползва от тях. А какво чух тази сутрин точно по този въпрос, просто не ми се говори. Надявам се това някой ден да има край.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    Taзи година програмата се отваря на 21. 11. ,А догодина на 25. 10 . За какво есенно третиране говорим

Наблюдател
    Регистриран
    24.11.2014
    Здравейте ! Има ли опасност правителството подало оставка да спре програмата ? Не съм регистриран като ЗП все още , чакам да видя процентите за да преценя да ли да кандидатсвам. Като ЗП трябва ли ми сяетоводител? и колко лв. са осигоровките на месец?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от P.Petrov Виж публикацията
    Здравейте ! Има ли опасност правителството подало оставка да спре програмата ? Не съм регистриран като ЗП все още , чакам да видя процентите за да преценя дали да кандидатсвам. Като ЗП трябва ли ми счетоводител? и колко лв. са осигоровките на месец?
    Не, няма опасност правителството да спре програмата, защото има Наредба № 15 от 31 октомври 2016 г. за условията и реда за прилагане на мерките от Националната програма по пчеларство за периода (НПП) 2017-2019 г., а на администрацията не и остава нищо друго, освен да я прилага. Друг е въпроса относно финансирането и все пак "Неведоми са пътищата Господни".

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Цитат Първоначално публикувано от P.Petrov Виж публикацията
    Здравейте ! Има ли опасност правителството подало оставка да спре програмата ? Не съм регистриран като ЗП все още , чакам да видя процентите за да преценя да ли да кандидатсвам. Като ЗП трябва ли ми сяетоводител? и колко лв. са осигоровките на месец?
    Осигуровките са 77.40 лв.Счетоводител не ти е нужен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    Петров направи си сметката да ли събираш 40 точки и тогава ставай ЗП

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Като гледам условията за точки ще има бая хора с около 80 т.

Наблюдател
    Регистриран
    09.06.2015
    Пчеларски район
    с.Палици ,общ.Елена
    Здравейте, мога ли да кандидатствам по НПП ако имам по-малко от 3 години опит като пчелар .Въпроса ми е във връзка с Точка 11 от заявлението за подпомагане - "Документи във връзка с оценка по чл.32,ал.3 от Наредба N-15 от 31.10.16 г за условията и реда на прилагане на мерките от НПП 2017-2019 г.

Наблюдател
    Регистриран
    28.01.2015
    да, можете.

Страница 25 от 73 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •