Цитат Първоначално публикувано от georgi rumenov Виж публикацията
Поздравления страхотно дръвче,аз също имам голям мерак за райска ябълка миналата есен засадиха една фиданка продавача ми каза да я завия с нещо да не замръзне сложих и изолация за тръба на пролет я махнах но тръгна само една пъпка най-долу до присатката направи ластар 15-20см и толкова цяло лято поливане торене не мръдна сега съм я затрупал с пръст ,и съм решил да пробвам с друга фиданка. Ако и с нея не се получи спирам с опита .Че ако има нещо специално при засаждането и отглеждане на това дърво ще съм благодарен ако споделиш
Това е само едното дърво, а има още две и са също толкова отрупани.

Казваш само една пъпка, но къде по - точно е? Над нея, под нея. Това е много важно. Ако е над нея е добре, но ако е под нея е диво и ще трябва след като поотрасне малко да се присади отново и то от добър майстор. Като си купуваш нова, гледай да е по - голяма фиданката. След като я засееш първите 5-6 години се увива стъблото и част от клоните със стари дрехи, след това найлон и пак стари дрехи или царевични стъбла. Първите два реда задължително както съм ги написал. След като дебелината и стане ф 80, може вече да се остави и на открито през цялата зима.