Освен написаното по горе от колегата , трябва много добре да се следи времето, знайте , че по времето на рапичната паша , случи ли се по дъждовно време, с малко по ниски температури , магазинните пити ще идат на боклука.Веднага след приключавнето на рапичната паша , се постарайте да изцентрофугирате и всички пити в плодника за ДБ.Тоя мед създава големи неприятности оставен в плодника за зимуване.Имайте в предвид , че напролет такива пити съм разпечатвал пръскал със топла вода, и вместо пчелите да вземат меда , веднага ги запечатват.Дори , пчеларят който ми помагаше ме хокаще, че не съм разпечатвал меда, от тези пити , и тогава го накарах той да разпечата една в кошера , белязах я с габърче , и нарочно на другия преглед пак го повиках, когато вдигнахме въпросната пита, тя бе запечатана нацяло без да е пипнат меда от нея.
Така , че внимавайте много.
И друго за рапицата , гледайте си много добре кошерите по време на рапичната паша , има голяма вероятност въпреки убежденията на колегите , че млади майки не се роят , да ви се изроят.
Поздрави на всички.