Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 730

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Мярка В подвижно пчеларство. Само прикачен инвентар ли може да се вземе? Може ли например да се кандидатства за бус оборудван с центрофуга на 12в за вадене на меда извън стационара? Или само бус, без центрофуга.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не може и няма да може.
    Матеев, съвсем конкретно помоли за мнения по точно ясни въпроси.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Мярка В подвижно пчеларство. Само прикачен инвентар ли може да се вземе? Може ли например да се кандидатства за бус оборудван с центрофуга на 12в за вадене на меда извън стационара? Или само бус, без центрофуга.

Валка тия пари вече са разпределени не си губи времето да кандидатстваш.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Валка тия пари вече са разпределени не си губи времето да кандидатстваш.
    Нищо не е разпределено. Точно обратното - има съмнения дали Българските фирми, производители на прикачен инвентар, ще успеят толкова бързо да се организират и да произведат необходините количества така, щото бюджета по мярката да се усвои.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    http://dfz.bg/assets/11288/NAREDBA_15_ot_31102016.pdf ето ви и наредбата.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Не, не може да се закупуват превозни средства. За тях трябва да се кандидатства по програмите за развитие на селските региони.

По пчеларските програми се закупува само евтино оборудване с цена до 5000 лв. (интензитет на помощта е 2500 лв.). Просто няма достатъчно пари за по-едри неща. Освен това тази мярка с прикачния инвентар през тази година ще е тестова и по нея ще има сравнително малък бюджет.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    За бус има мярка 4.1 и то при доказване на необходимост от инвестицията. Има случаи за отрязан разход за закупуване на пикап свързан с модернизиране на пчеларска ферма.
    Този пост е редактиран от Краско; 08.11.2016 в 10:18. Причина: допълнение

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Много ми е интересно какъв е тоя прикачен инвентар, който ще е нов с възможност за регистрация в КАТ и да е с максимална цена 2500лв?И ако все пак се намери някой производител, който да е склонен да направи нещо до тази цена то ще е за около 10-12 кошера.Аз да речем имам 100 семейства, искам да ги кача всичките на подвижно и трябва да си купя 8 ремаркенца ли или едно и да товаря и разтоварвам на ръка???Може и аз нещо да не съм разбрал, ама май има нещо сбъркано

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Много ми е интересно какъв е тоя прикачен инвентар, който ще е нов с възможност за регистрация в КАТ и да е с максимална цена 2500лв?И ако все пак се намери някой производител, който да е склонен да направи нещо до тази цена то ще е за около 10-12 кошера.Аз да речем имам 100 семейства, искам да ги кача всичките на подвижно и трябва да си купя 8 ремаркенца ли или едно и да товаря и разтоварвам на ръка???Може и аз нещо да не съм разбрал, ама май има нещо сбъркано
    Ще ти възстановят не повече от 2500 лв. Ремаркето може да струва и 6/7000 лева, но фактурата ти ще е за 5000 лв. и ще получиш 50% от тях които са 2500 лв.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Може и 50 000 да струва, но на глава пчелар за трите години не може да получиш повече от 2500лв.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •