Мярка В подвижно пчеларство. Само прикачен инвентар ли може да се вземе? Може ли например да се кандидатства за бус оборудван с центрофуга на 12в за вадене на меда извън стационара? Или само бус, без центрофуга.
Мярка В подвижно пчеларство. Само прикачен инвентар ли може да се вземе? Може ли например да се кандидатства за бус оборудван с центрофуга на 12в за вадене на меда извън стационара? Или само бус, без центрофуга.
Не може и няма да може.
Матеев, съвсем конкретно помоли за мнения по точно ясни въпроси.
http://dfz.bg/assets/11288/NAREDBA_15_ot_31102016.pdf ето ви и наредбата.
Не, не може да се закупуват превозни средства. За тях трябва да се кандидатства по програмите за развитие на селските региони.
По пчеларските програми се закупува само евтино оборудване с цена до 5000 лв. (интензитет на помощта е 2500 лв.). Просто няма достатъчно пари за по-едри неща. Освен това тази мярка с прикачния инвентар през тази година ще е тестова и по нея ще има сравнително малък бюджет.
За бус има мярка 4.1 и то при доказване на необходимост от инвестицията. Има случаи за отрязан разход за закупуване на пикап свързан с модернизиране на пчеларска ферма.
Този пост е редактиран от Краско; 08.11.2016 в 10:18. Причина: допълнение
Много ми е интересно какъв е тоя прикачен инвентар, който ще е нов с възможност за регистрация в КАТ и да е с максимална цена 2500лв?И ако все пак се намери някой производител, който да е склонен да направи нещо до тази цена то ще е за около 10-12 кошера.Аз да речем имам 100 семейства, искам да ги кача всичките на подвижно и трябва да си купя 8 ремаркенца ли или едно и да товаря и разтоварвам на ръка???Може и аз нещо да не съм разбрал, ама май има нещо сбъркано![]()
Може и 50 000 да струва, но на глава пчелар за трите години не може да получиш повече от 2500лв.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))