Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 730

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    1. Мярка А (Техническо оборудване) - около 360 000 лв.
    2. Мярка Б (Вароатоза) - около 1 800 000 лв.
    3. Мярка В (Прикачен инвентар за подвижно пчеларство) - около 90 000 лв.
    4. Мярка Г (Лабораторни изследвания) - около 45 000 лв.
    5. Мярка Д (Кошери) - около 900 000 лв.
    6. Мярка Д (Отводки) - около 980 000 лв.
    7. Мярка Д (Майки) - около 400 000 лв,
    8. Мярка Е (Научни изследвания) - около 180 000 лв

На мен поне веднъж ми се щеше да видят практиката на други страни по НПП и да вземат добрия пример.... Румъния, Испания, Словения, Словакия, Полша, Италия....

Предлагам сумите на Мярка А и Мярка Д (кошери) да се разменят т.е. Мярка А техн. оборудване да стане - 900 000 лв. а Кошери -360 000 лв. - И понеже знам какво ще ми се каже - вече 9 години е приоритет... и предпочитам да не довършвам какво точно миля че БАН-а не ми мърда

Не знам дали е възможно но за мярка А да се увеличи размерът на помощта от 50 % поне на 70-80 % и да не е до 2 500 лв. на година. Както и се чудя кои гении е направил списъка за оборудване... единственото ножа за разпечатване (а се чудя как не са се сетили да напишат или вилица) е не повече от 10-20 лв. а ел.ножа е до 145 лв. а уж сме в 21 век и ще се развиваме с ножове и вилици... всичко останало съвсем спокойно мое да надхвърли тези 2 500 лв. в зависимост какво точно купуваш. А защо само по 1 бройка? Ами ако ми трябват 3 или 4 мутатора с различен капацитет (дори и еднакъв да е ) интересно защо няма разпечатваща машина.... А ако центрофугата ми е 125 рамкова? ....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    ........ единственото ножа за разпечатване (а се чудя как не са се сетили да напишат или вилица) е не повече от 10-20 лв. а ел.ножа е до 145 лв. а уж сме в 21 век и ще се развиваме с ножове и вилици... ...
    Ножа за разпечатване е техническа грешка на жените-пчеларки. Ако някого трябва да псувате или е..ете, то това са те. През цялото време на обсъжданията вместо него в програмата стоеше РАЗПЕЧАТВАЩА МАШИНА, и в последния момент с едно писмо те са го променили на НОЖ ЗА РАЗПЕЧАТВАНЕ (текста пак е променен от жена в МЗХ). Тази техническа грешка минава незабелязана от всички останали членове на работната група, защото предполагам както на тях, така и на мене, вече ни беше писнало да четем десетки различни версии на един документ от 30-40 листа и да гледаме да не би случайно някой да е променил някоя думичка.

Та програмата така и си замина за нотификация в Евросъюза с тази техническа грешка (а има и още 2-3 други) и сега искаме или не - ще сърбаме надробената от жените попара. За догодина от МЗХ са ни обещали при новата нотификация към Евросъюза да поправим тези грешки, но дали това ще се случи наистина - ами тепърва предстои да видим. Няма среща, на която да не напомняме на МЗХ за тази простотия пак и пак и пак, така че вече предполагам им е излязла на пъпа и нощем се стряскат на тема ножове за разпечатване.

Това съм ви го обяснявал и друг път, така че много ви моля да не ми го напомняте повече. Самите вие проспахте последната версия на програмата и никой от вас не го забеляза този нож за разпечатване, така че насраните гащи не са само мои и на жените-пчеларки, а и на всички вас ......

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ха, ха...преди години исках да работя в чужбина и исках да водя и жена ми. В разговора с представителя той ми каза: - жените са само за в леглото. И някои други неща свързани пак с жените. Човека излезе много прав. Доказвам си го за кой ли път. Ето и сега.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ножа за разпечатване е техническа грешка на жените-пчеларки. ......
    Никога не съм участвал по НПП и т.н. не съм виждал смисъл за това и чета тези документи отгоре-отгоре и за обща култура (вече ако ми се налга чета по подробно) но все пак мисля че питах но тогава беше съчетано с просовутите 3 оферти и спецификации
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Г-н Матеев.Аз,че съм прост тракторист,но съм гледал тоя филм.За какво ще се дава тая под точка ако няма да се усвои.Все пак някой умна глава/лоби/ се е сетил за подвижните пчелари.Той и други работи се е сетил,но още не са излезли на яве.Аз не случайно писах преди за таксиметровия пчелар.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •