Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 73 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 730
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Може би една от причините е надценяване на възможностите си и прекалената амбция да се налапат с програмите, след което се оказва че са се заели с прекалено голям залък. Не всички могат да изпълнят изискавнията по програмите. Неразбираемо е защо след като разберат че няма да се справят не се окажат навреме за да се освободи ресурса за други колеги.
    Нямаме го това което търсите - съзнанието, отговорността. Не сме узряли още за това, а като гледам няма и да узреем.

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Не са виновни само пчеларите. В ДФЗ работят и много ЧИНОВНИЦИ на ясла - стоят за да вземат едни пари назначени от една или друга политическа сила. На всички ни е ясно,че пчеларството не е като останалият сектор животновъдство, сезонът може да започне през Февруари, Март или Април и приключва Септември, Октомври или Ноември. Програмата за следващата година стартира в края на настоящата година и обхваща целият пчеларски сезон. Ние трябва да предвидим с колко семейства ще излезем от зимата Съответно колко ще възстановяваме, за колко ще са ни нужни нови майки с колко ще увеличаваме и съответно колко кошера ще купим. Според мен това е грешка и приемът трябва да е разделен на два етапа.
    Един пример : Имаш 100 семейства есента, но на пролет са иззимили 80,а ти си заявил лекарства за 100 в ДФЗ никой не ти казва, че преди да подпишеш договор можеш да пуснеш анекс с който да коригираш бройката и ти подписваш за 100. Едни грешни пари отидоха не по направление. След това обява, че се продават тези лекарства и едни хора скачат срещу всички програмисти, а грешката е в некомпетентността на служителите. Друг е въпроса, че да ти разгледат анекса минават още десетина дни.
    Тази година сезонът започна по рано, а договори започнаха да се подписват през Април. Третирането за акар закъсня, защото не можеш да закупиш лекарствата преди подписване на договор /датата на фактурата трбява да е след датата на подписване на договора/.
    В средата на Април квотите за отводки бяха на 99% изпълнени, а имаше хора които бяха резерви и ако подпишеш договор / като резерва/ си длъжен да го изпълниш ако ти се обадят, че вече не си в резервите. Това може да стане през Май или Юни и тогава от къде ще вземеш отводки? Какви? и на каква цена?
    Част от дърводелците приемат поръчки няколко месеца 4 и нагоре за изпълнение на поръчката. Ако Април подпиша договор и дам поръчка за Юли, Август или Септември няма да ми се върже изпълнението.
    ДФЗ не е на ясно със сектора като цяло и от там идват тези големи разминавания.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Много ясно е защо всички се отказват от това което са заявили.Всички знаете,а само си чешем езиците.Ако не обявиш всичко няма точки а това значи,че за хубавите неща не можеш да се вредиш освен за лекарства.Ще дам пример с мен пак.Одобрихаме за 50 отводки и 50 майки без кошери.За кошерите бях резерва 600 и нещо.Е кажете ми как да ги взема тия отводки като нямам кошери?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Много ясно е защо всички се отказват от това което са заявили.Всички знаете,а само си чешем езиците.Ако не обявиш всичко няма точки а това значи,че за хубавите неща не можеш да се вредиш освен за лекарства.Ще дам пример с мен пак.Одобрихаме за 50 отводки и 50 майки без кошери.За кошерите бях резерва 600 и нещо.Е кажете ми как да ги взема тия отводки като нямам кошери?
    Ами така е като тръгваш на сватба без х....

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    А сега ще ви дам и една допълнителна информация, която е много неприятна - през последните 3 години (2014, 2015 и 2016 г.) процента на усвоените пари по НПП е респективно 75%, 82% и 81%. Това означава, че средногодишно пчеларите губят по 800-900 хиляди лева по причина, че някои от тях са сключили договор, и после не са го изпълнили.

Тъпото е, че по повечето от мерките има голям първичен интерес, като подадените заявления са за 2, 3 или дори за 5 пъти по-голям бюджет, но след сключване на договорите част от пчеларите се отказват да ги изпълнят, НО НЕ СЕ ОБАЖДАТ В ДФЗ, ЗА ДА ОСВОБОДЯТ БЮДЖЕТ ЗА ДРУГИ ТЕХНИ ЧАКАЩИ КОЛЕГИ.

Средногодишно всеки 1 от 4 пчелари го играе този курвенски номер (да прецака други свои чакащи колеги) и това е равносилно на хвърляне на боклука средно по 1 милион лева на година пчеларски пари. Не знам дали има друг такъв сектор в страната като пчеларския, при който прецакването на колегите да се е превърнало едва ли не в правило номер 1.
    Решението на този проблем е много лесно, и даже в ДФЗ са го измислили и го прилагат по 4.1 в момента - в договора ти се залага 5% или 10% неустойка за неизпълнена инвестиция и тогава никой няма и да си помисля да го играе "курвенски номера" към останалите колеги, или най-малкото ще си плаща за дяволъка...

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ами вземаш си кошерите със собствени средства и ако те одобрят за тях им представяш фактурата. Човек ако чака само на програми и субсидии, за да се развива до никъде няма да я докара.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Искрен Мутафов Виж публикацията
    Решението на този проблем е много лесно, и даже в ДФЗ са го измислили и го прилагат по 4.1 в момента - в договора ти се залага 5% или 10% неустойка за неизпълнена инвестиция и тогава никой няма и да си помисля да го играе "курвенски номера" към останалите колеги, или най-малкото ще си плаща за дяволъка...
    Какво е взел и на какво да му ги начислят тези проценти?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    От къде пари за кошери,а по-пчеларската излизат без пари ако знаеш как да го направиш.Моето предложение че за кошери трябва да участва човек който поне 3 години не е прекратявал дейността си.Имам и други предложения,но нека колегите кажат и те.
    То си имам и х...,но защо трябва да е така.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Какво е взел и на какво да му ги начислят тези проценти?
    Начисляват му ги върху симата на неизпълнената инвестиция(би могло да има някакъв срок да се откаже своевременно, или да се промени преди подписване на договора). А, ако нищо не е взел и съответно няма от къде да си ги приспаднат, то те си му висят като задължение към ДФЗ и ще излиза като нередовен, съответно докато не се издължи неможе да участва по никакви мерки, или ще си ги удържат от други субсидии, а ако няма от къде то длъжниците нали си ги изпращат към НАП, нали те се събирачите на държавните вземания...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    И тук вече настъпва момента да ги даря на СНАХАТА

Страница 17 от 73 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •