Аз ще споделя моя скромен опит и изводите, които съм си направил и защо съм ги направил.
Не претендирам, че разбирам от биохимичните и метаболитни процеси при пчелите и как и за какво точно обработват царевично брашно, както и никой от вас не би могъл (моите извинения ако някой специализиран биохимик е в този формум). Не претендирам, че постъпвам най- правилно и знам всичко за пчелите. Аз само наблюдавам, пробвам и се уча, без да подценявам пчелите, мислейки ги за глупави.
Ако събират всякаква пудра или брашна, защото си мислят, че е прашец... ми пробвайте да сложите обикновено брашно или нещо подобно и ще видите, че само ще го вее вятърът. Опитвал съм и съм слагал пред кошерите дори сухо мляко (нали се препоръчва за питки) до царевичното брашно и пак си събират и се лепят на царевичното брашно. Предпочитат го и си го носят него, а как и за какво го ползват - те си знаят. Не са глупави, бъдете сигурни в това!
Искам да спомена, че за първи път тази зима пробвах и сложих царевично брашно и в питките, с които подхранвах. Мед, пудра захар и царевично брашно (нямам прашец) и си ги ядат без фира... и питат за още.
Всеки да си вади изводите сам и да постъпва както намери за добре.

Цитат