Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Освен да извадя мед през лятото, целта е бройката да стане 200 семейства наесен, така че ще трябва правилна стратегия. Мед от рапица засега не искам.
    Тази година от реално 14 презимували отводки(ЛР) станаха до края на годината 70 отводки, които в момента са на 8-9 рамки(имам няколко и на по 7).
    И рамки нямах, и градиха!
    Напълно е възможно да ги направиш 200, но както Матеев пише-или мед , или отводки-двете заедно е невъзможно.
    И мноого сироп!
    В сметката не слагам 4 семейства които бях решил да са само за мед, но в процеса ги разграбих и тях да подсилвам.
    Накрая успях да извадя 20 буркана мед от 3 години занимание с пчели

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Тази година от реално 14 презимували отводки(ЛР) станаха до края на годината 70 отводки, които в момента са на 8-9 рамки(имам няколко и на по 7).
    На колко пити бяха тия 14 отводки, миналата година Октомври!?! Съмнява ме да са били на 4 пити.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    На колко пити бяха тия 14 отводки, миналата година Октомври!?! Съмнява ме да са били на 4 пити.
    Бяха си силни отводки на по 8 рамки средно. Идеята е, че 1:4 е постижимо ако не вадиш мед.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Бяха си силни отводки на по 8 рамки средно. Идеята е, че 1:4 е постижимо ако не вадиш мед.
    1:4 е постижимо, зависи с какво стартираш. Казваш, че са били на по 8 пити. А сега Март след зимата, на колко пити бяха. Щото моите наблюдения са, че най-малко 1/3 от пчелите дето са били в семейството през Октомври, през Март ги няма. И за ДБ и за ЛР.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    1:4 е постижимо, зависи с какво стартираш. Казваш, че са били на по 8 пити. А сега Март след зимата, на колко пити бяха. Щото моите наблюдения са, че най-малко 1/3 от пчелите дето са били в семейството през Октомври, през Март ги няма. И за ДБ и за ЛР.
    Определено бяха на по малко, изпадаш в подробности, в края на април бяха вече на 10 рамки(след сироп и рапица)-тогава почнах да цепя!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Когато се прави ударно увеличение на бройката мед трудно се вади щото тези пчели дори да имат бройка нямат качество.
    Пчелите в нормален кошер имат задължения спрямо възрастта като се нарушава възрастовия състав на пчелите те започват да извръшват несвойствена работа за тяхната възраст атрофират жлези и т.н. износват се преждевременно с отглеждане на повече пило с излизане за нектар или преработка на захар отразява се и на следващото поколение.Роенето и ваденето на майката с някоя и друга пита в точният момент е друга работа.Всеки пчелар знае кой са му силните и кой са му слабите семейства и знае че две на пръв поглед напълно идентични семейства са с различно общото физиологично състояние поради еди каква си причина и съответно знае какво да очаква от тях.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Бях прочел една книга на Арнолд Шварценегер той казваше че генетиката е най важна и орела и кокошката са птици но с различна генетика и от кокошка не може да стане културист и че културизма е уравнение от тренировки и храна.
    Та пчелите с добра млада майка (генетиката) за да извръшват повече и по динамична работа се нуждаят и от повече калории.
    Ама дали ще са кокошка или орел зависи от пчелара.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Гледам докато ме е нямало пак сте се намесили в божите работи.
    Има 2 неща които пропускате.
    1.Лошия пророк да ли ще познае.
    2.И след първото пръскане на рапицата какво ще стане.
    Но напълно е възможно от 90бр да станат 200бр.Мога да дам на колегата само един съвет.Ако ще ги правиш от 90бр. 200бр стягай се за много работа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    колкото и сироп да даваш от 3 рамки отводка 12 рамки кошер и магазин не можеш да направиш

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Ако искаш от 90 да ги направиш 200. При правилна работа си залагай и брак. От 90 на есен ако си направил всичко как трябва, ще имаш 80 качествени средни семейства... От средно семейств, в периода 15.04 30.06 имаш време и време да правиш отводки, аз бих направил още на рапицата 50-60 отводки с маточници, после от направените отводки до края на юни ще са се засилили доста добре и ще направиш по една отводка, Но си купи по 4-5 кг твърда храна и да им седи на главите, сироп и основи....Целта е постижима, но ти трябва знаещ човек до теб. Човек който е правил такива магарии...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 23 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 23 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •