Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    Как от 300кг. сини сливи изкара 130 литра ракия?
    Усещам недоверие. Пуснах снимка на бидона. Иначе освен сливите има около 70кг. захар и около 20кг. мед.С варенето идва 3 лева и кусур -литъра. Незнам, аз съм доволен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Усещам недоверие. Пуснах снимка на бидона. Иначе освен сливите има около 70кг. захар и около 20кг. мед.С варенето идва 3 лева и кусур -литъра. Незнам, аз съм доволен.

А дали няма да те боли главата от тая ракия?Иначе от кило захар излиза около 700-800 мл. ракия.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    А дали няма да те боли главата от тая ракия?Иначе от кило захар излиза около 700-800 мл. ракия.
    Гаранция- не боли глава.Трима консумираме редовно, но умерено количество.

пп. ако трябва уточнение варена е на колонен казан.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    http://www.rakiyata.com/forum/viewto...=1047&start=60
    Математиката принципно, и на мен, ми куца! Относно, захарността на плодовата каша, за ферментация. Аз също я докарвам около 23%. Но уважавани от мен колеги, твърдят че, захарност над 20%, влошават качеството на ракийката. Опитвал съм много варианти. За мен най- важни са, качеството на плодовете, отлежаването в хубаво буре, добрата компания, и покачване на изкупните цени на меда. Е, тогава на тия 3%- друг да им бере гайлето! Наздраве!!!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    При направата на джибрите за ракия,на 10л вода слагам около 3кг захар независимо от материала(сливи,грозде...).П к каквото ще да става.Не помня някога да сме изхвърляли джибри или ракия.

Наблюдател
    Регистриран
    14.05.2014
    Пчеларски район
    Златица
    А тука мога и аз да се изкажа.Пропорцията по наследство при мене е 3 към 1 вода/захар,за плодова /костилкова/ джибра 4 към 1 вода/захар.Захарност меря само за вино,да е около 21-22 карата/така му казват у наше село/.Загуби не съм имал,народа е казал "Едно си баба знае,едно си бае."

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Колеги, искам да ви кажа че в домашни условия в плодово или гроздово вино без употреба на култивирани дрожди се ПОСТИГАТ 10% АЛКОХОЛ - МНОГО ТРУДНО МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ ДО 12%. Демек в едно вино - първо, второ, със захар, с мед каквото и да правите се тая 10% - рядко 12% което значи че от 100 литра прецедена и утаена течност сложена в казана ще получите 20литра на 47-48 градуса. Вижте какво е установил Луи Пастьор педи 150 години.

Въз основа на прецизни изследвания е установено, че при ферментацията на 1 г захар се получава около 0.59 куб.см алкохол, което се равнява на 0.59 об.% алкохол. Въз основа на тези данни може предварително да се изчисли алкохолният градус на виното,което ще се получи от мъст с определено захарно съдържание. Например, ако мъстта е съдържала 20 процента захар,след приключване на ферментацията виното ще има 20 х 0.59 = 11.80 об.%алкохол.За още по-лесно изчисление на практика се приема, че от 1г захар се получава 0.6 об.%алкохол.

От тук нататък си правете сметките на колко захар колко вода и каква захарност ще правите.

Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Колеги, искам да ви кажа че в домашни условия в плодово или гроздово вино без употреба на култивирани дрожди се ПОСТИГАТ 10% АЛКОХОЛ - МНОГО ТРУДНО МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ ДО 12%. Демек в едно вино - първо, второ, със захар, с мед каквото и да правите се тая 10% - рядко 12% което значи че от 100 литра прецедена и утаена течност сложена в казана ще получите 20литра на 47-48 градуса. Вижте какво е установил Луи Пастьор педи 150 години.

Въз основа на прецизни изследвания е установено, че при ферментацията на 1 г захар се получава около 0.59 куб.см алкохол, което се равнява на 0.59 об.% алкохол. Въз основа на тези данни може предварително да се изчисли алкохолният градус на виното,което ще се получи от мъст с определено захарно съдържание. Например, ако мъстта е съдържала 20 процента захар,след приключване на ферментацията виното ще има 20 х 0.59 = 11.80 об.%алкохол.За още по-лесно изчисление на практика се приема, че от 1г захар се получава 0.6 об.%алкохол.

От тук нататък си правете сметките на колко захар колко вода и каква захарност ще правите.
    Правилно адашко,кой чул -чул.Прави каквото трябва,да става каквото ще!!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията

Венци,имаш ли опит с хлебна мая?Става въпрос за по-високи градуси.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Материалът ми е почти готов!Изчаквам малко да престои и на 28-29 мисля да го сваря.Очаквам да стане хубава кайсиева ракия.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •