Получи се бурна ферментация, за малко да избяга матриала.Къде е грешката?Някакви препоръки за 2017.
Снимка0397.jpg
Получи се бурна ферментация, за малко да избяга матриала.Къде е грешката?Някакви препоръки за 2017.
Снимка0397.jpg
Това гроздето ли е?
Съд с по-голям обем за същия материал ,иначе няма грешка.
Според мен проблема е друг.Капака го няма и материала ври.Ако е малък бидона капака излиза навън.
Материала е сини сливи.Сега като си мисля колегата е прав, сложих около 10л вода повече от друг път.Извадих много добре, като количество и качество ,но ако на 3-4 -тия ден не се случих там, половината щеше да е отвън.Живот и здраве ще си коригирам рецептата догодина.
Ай да Ви задам една питанка - ако имате 100 кила грозде с 20% захарност, и искате да докарате захарността на мъстта до 24% - колко кг. захар ще трябва да сложите?!
Как от 300кг. сини сливи изкара 130 литра ракия?
В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))