Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 443

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Също ще кажа и за циганите - те дълбоко вярват, че имат свещеното право да крадат. Прави ли са според вас, или ще запеете друга песен, защото не сте цигани.

Ами емигрантите - някои от тях дълбоко вярват, че имат правото да изнасилват жените по улиците. Прави ли са според вас, или ще запеете друга песен, защото не сте емигранти.

Ами терористите - те дълбоко вярват, че колкото повече хора убият, толкова по-голяма награда ще им даде Аллах. Прави ли са според вас, или ще запеете друга песен, защото не сте терористи.

Да продължавам ли?

Всяка една група от хора с ексцентрични рабирания дълбоко вярва в собствената си правота, и дори не подозира, че нейна вяра е пагубна за цялото общество, ако им дадем правото да си реализират на практика разбиранията. Та опитайте се да разсъждавате от позицията на обществото, а не от позицията на собствената си камбанарийка. Мечти може да има всякакви (и аз искам да летя за Марс), но реалноста ограничава голяма част от тях. И няма как да бъде другояче, ако искаме обществто да съществува в една поне малко от малко СТАБИЛНА ФОРМА.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    (и аз искам да летя за Марс),
    Това може да се уреди, но засега билетите са само еднопосочни.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И последно - като сте много големи "специалисти" по въпроса, ами хайде - ДАЙТЕ РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА как може да съществува едно общество така, щото всички да са доволни. Хайде - измислете го, така че всички да са доволни - и работниците, и работодателите, и циганите, и емигрантите, и изнасилвачите или дори убийците. Измислете концепцията на това ИДЕАЛНО ОБЩЕСТВО, и ако е разумна и логична - защо пък да не я пробваме за в бъдеще.

Ама аз ще ви кажа къде е проблемът:
    Дори и утре заплатите по чудодеен начин да станат по 1 милион лева, вие пак ще оплювате "омразните" работодатели, защото те с труда си се изхитряват да получат по 2 милиона например.

Разбирате ли го това?
    Вие всъщност не оплювате абсолютната сума на заплатите си, а оплювате хората, които са успели да постигнат ПОВЕЧЕ ОТ ВАС. Следователно в основата на вашата критика не стои някаква измислена сума, а двете най-масови човешки качества - ЗАВИСТА и ЗЛОБАТА. И докато тези качества продължават да бъдат водеща сила, никакво РАЗУМНО и СПРАВЕДЛИВО общество не може да бъде построено.

Така че ДА, днешното общество НЕ Е СПРАВЕДЛИВО, най-малкото защото сраведливоста е едно много разтегливо понятие, което всеки си го представя по различен начин от позицията на СОБСТВЕНАТА СИ КАМБАНАРИЙКА. Днешното общество обаче е УСТОЙЧИВО, защото поне малко от малко е успяло да въведе един СТАБИЛЕН КОМПРОМИС между противоречивите (антагонистичните) мечти и надежди на различните прослойки от хора.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В трвтата част на филма Духът на времето се описва едно такова общество, в което няма пари. Но не става ясно кой ще работи, за да се постигнат всичките тези блага. Нали всеки ще иска ДА МЪРЗЕЛУВА. Не става ясно и как ще се разпределят тези блага в условията на дефицит (няма да има достатъчно за всички). Всеки ще иска например яхта или космически кораб, но няма как да построим 6 милиарда яхти и 6 милиарда космически кораби.

И още нещо - дори и да приемем, че едно бъдещо общество ще успее някакси да съществува без пари, то тогава пак ще остане вторият сериозен проблем - ВЛАСТА. Кой ще бъде шеф и кой - подчинен. И тогава пак ще има недоволни и пак ще се оплюва началника, или по-висшите шефове нагоре по йерархията. И пак няма да е виновен самият пост, а ЗАВИСТА и ЗЛОБАТА, че някой друг заема по-висока длъжност (например капитан на космически кораб).

Та днешното общество е конструирано така, че да се справя със ЗАВИСТА, ЗЛОБАТА, МЪРЗЕЛА и една камара други отрицателни черти, присъщи на всеки един човек. И парите са просто един измерител, посредством които се постигат целите на обществото. Ако ги нямаше парите, щеше да има някакъв друг измерител, и пак щяхте да сте недоволлни - например някаква точкова система, като е във ВУЗ-овете, или пък някаква класация или ранглиста (както е при различните видове спорт). И пак тези в дъното на класацията щяха да злобеят срещу тези от челните места, защото собствената самооценка в повечето случаи многократно надвишава реалните качества, знания и опит.

При всички случаи няма как да стане уравниловка по една много проста причина - самите хора не са еднакви, и разликите във възможностите не са 1 или 2 пъти, а хиляди пъти.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В трвтата част на филма Духът на времето се описва едно такова общество, в което няма пари. Но не става ясно кой ще работи, за да се постигнат всичките тези блага. Нали всеки ще иска ДА МЪРЗЕЛУВА. Не става ясно и как ще се разпределят тези блага в условията на дефицит (няма да има достатъчно за всички). Всеки ще иска например яхта или космически кораб, но няма как да построим 6 милиарда яхти и 6 милиарда космически кораби.

И още нещо - дори и да приемем, че едно бъдещо общество ще успее някакси да съществува без пари, то тогава пак ще остане вторият сериозен проблем - ВЛАСТА. Кой ще бъде шеф и кой - подчинен. И тогава пак ще има недоволни и пак ще се оплюва началника, или по-висшите шефове нагоре по йерархията. И пак няма да е виновен самият пост, а ЗАВИСТА и ЗЛОБАТА, че някой друг заема по-висока длъжност (например капитан на космически кораб).

Та днешното общество е конструирано така, че да се справя със ЗАВИСТА, ЗЛОБАТА, МЪРЗЕЛА и една камара други отрицателни черти, присъщи на всеки един човек. И парите са просто един измерител, посредством които се постигат целите на обществото. Ако ги нямаше парите, щеше да има някакъв друг измерител, и пак щяхте да сте недоволлни - например някаква точкова система, като е във ВУЗ-овете, или пък някаква класация или ранглиста (както е при различните видове спорт). И пак тези в дъното на класацията щяха да злобеят срещу тези от челните места, защото собствената самооценка в повечето случаи многократно надвишава реалните качества, знания и опит.

При всички случаи няма как да стане уравниловка по една много проста причина - самите хора не са еднакви, и разликите във възможностите не са 1 или 2 пъти, а хиляди пъти.
    Всички богати имат едни и същи проблеми, а те са 4:
    1.Винаги си мислят, че дават много пари на робите си, а те не вършат нищо и мързелуват.
    2.Параноя че всички им завиждат и искат да им вземат парите.
    3.Безгранична лакомия.
    4.Колкото и да им давам те няма да са доволни затова най-добре да не им давам.
    Матеев кой ти говори за милиони бе човек защо си мислиш, че всички се будим сутрин и си мислим за милиони? Назад в темата ти казах всеки работник иска ДОСТОЙНО заплащане на труда му! Една заплата от 1500лв на член от семейството ще е напълно достатачна да си срещне едно семейство нуждите за месеца. Искам да ти кажа нещо незнам каква идеология изповядваш, но всеки човек на тази земя заслужава правото на добър живот. Дори и хич да не е надърен той има и заслужава правото да живее добре. Политиката която се води във световен мащаб е докарало милиони хора да живеят мизерно и недостойно. Устойчиво? omg.....къде видя тази устойчивост незнам честно. Казвам ви за стотен път, че от това изтормозено общество няма да получите повече от това което ви дава. Защо си мислите, че на запад неможе просто ей така да те обиждат,псуват,бият по улиците просто защото някое копеле с пари и власт е решило да се прай на всемогъщ или пък има правосъдие работещо на 100% за обикновения човечец. Защото искат да си пълноценен човек който като отиде на работа на другия ден ще я свърши та даже и отгоре. След това ще ти се плати достойно и ще бъдеш пак от цялата система на робство, но доста по доволен от кучия ми животец, а не толкова тъжен и недоволен от всичко както е при нас ми пък и има хора който защитават положението в което се намираме та даже ми се говори, че трябвало да съм доволен Уау ах леле. И за последно много съжалявам за тези мъже който имат такива жени за дето говориш найстина ги съжалявам аз на моята жена и една ябълка слагал съм на масата за вечеря и тя ме е обичала и обича и не ме е упреквала. Пребиваш ме със свойте сравнения иначе си умен мъж деа щом си го докарал до това което съм видял, но пък трепиш направо със сравненията сцепваш ме честно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Отстъпка правим когато трябваТака и работодателите ако не правят отстъпки ще си бачкат сами или само с малоумници и некадърници.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Каква отстъпка бе хора. От колко години пазарувам от магазина за хр. стоки и вместо отстъпка ми дигат цените, пък и качеството някой го сваля.
    И какво правим?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Каква отстъпка бе хора. От колко години пазарувам от магазина за хр. стоки и вместо отстъпка ми дигат цените, пък и качеството някой го сваля.
    И какво правим?

Смени магазина. Пазарувай в магазини с промоции

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    От тия промоции не се ли посещава по-често тоалетната?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Те Римляните са го измислили отдавна.,,Хляб и зрелища,,когато не върви държавата.Сега не е ли същото в БГ заплати колкото за хляб и по всички телевизии перхундета.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •