Благодаря приятелю Коста.Съгласен съм с всичко написано от теб. Тези 4 отводки, които купих подхранвах еднакво още при закупуването им в средата на юни.Бяха на 4пити.Още при прехвърлянето в кошерите, им добавих по една изградена маломедна пита.П одхранвах ги с по 200-300г меден сироп.Те си изградиха още по 3 пити.При зазимяването бяха на 8 пити.За разлика от другите 3 които при облитането си онзи ден гъмжаха от пчели тази потвърди опасенията ми. Целта наистина ми беше, август и септември, с подхранването да стимулирам семействата и отводките да отгледат колкото се може повече млади пчели за зимата. При другите семейства се получи, имаше доста заложено пило през септември, освем при тази отводка.По облитането онзи ден го видях. Отводките от 8 рамки ги зазимих на 6 р в средата, с по около 12 кг.мед , а 3 те семеиства на 9 рамки с около 12-14 кг. мед.Отводките третирах с по 3л , семействата с по 4л Варостоп. Всичките ми майки са от тази година и една от миналата, която есента работеше перфектно по- добре и от тазгодишните, личеше по пилото и я оставих, за да видя през пролетта как ще се справя.Целта ми е от нея да си произведа майки.Тя работеше в един 12р ДБ кошер, които тази година ми даде 3 магазина мед от 2 основни паши, акациевата и липовата.От това семейство между акациевата и липовата паша отнех и две рамки с пчели и пило за една сборна отводка.От него пчелите летяха и при по-лошо време и по- късно вечер се прибираха.Пролетта иззимуваха в кошер правен преди да се родя и който след подмяната почни се разпадна.Намам голям практически опит в пчеларството , но мисля, че това са добри признаци от това семейство да си произведа майки.Успех и благодаря пак.