Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Някъде може и да е валяло, при мен от 15 Юли някъде 2 месеца не е капвало капка, на пчелина имаше такива пукнатини че ръката ми влизаше вътре. Въпреки това имаше хубава есен и не се оплаквам. От всичките пчелари който познавам в момента никой няма мед, та прогнозата е една а действителността друга. Хубавото е че познатите започнаха да продават моя мед
    А слънчогледа беше пълна трагедия почти на всякъде.
    Значи напразно съм завиждал на северозапада.
    Имам една теория за повсеместния лош добив от слънчогледа. Мисля че слабия добив дойде от ранния цъфтеж ( при мен 20 дни по-рано от нормалното) и бързото прецъфтяване, съчетано с адска жега и суша. Ранния цъфтеж и бързото прецъфтяване бяха следствие от майските и юнските дъждове, които дадоха достатъчно влага на всички семена и в последствие на всички растения и това доведе до едновременното покълване и равното развитие на всички растения в блока. Това от своя страна доведе до едновременен цъфтеж и съответно бързо приключване на пашата защото и прецъфтяването дойде едновременно на всички растения в блока. От друга страна и повечето блокове цъфнаха по едно и също време пак поради сродното подходящо време за посеви след това отново заради повсеместните еднакво влажни условия. Въобще не съм спец в растениевъдството и може и да греша. Ще се радвам да споделите според вас дали мисля в правилна посока.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Значи напразно съм завиждал на северозапада.
    Aз от 5 години гледам ягоди до пчелина, до сега не съм ги поливал и всичко беше добре, тази година изсъхнаха. Значи от 5 години тази беше най сухата.
    Точно преди слънчогледа мина пръскането за дерматита, а след рапицата мина пръскане да изгори бурена да може да жънат. Не сме за завиждане хич, единственото хубаво нещо тази година беше глушината. В момента семействата не са силни както трябва.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Днес и аз прегледах моите на бързо, не съм ги ровил всички. Едната част имат доста пило за това време, а други нямат изобщо. Тези с пилото са с таз годишни майки , а другите - със стари. Направи ми впечатление, че тези които съм ги оставил с повече мед и са с млади майки са по - силни от другите. И да не излезе че се хваля,но и отводките и семействата си имат достатъчно мед при положение, че съм бъркал и долу на ДБ.

Наблюдател
    Регистриран
    22.02.2015
    Пчеларски район
    Родопи
    В събота в единия кошер влизаха търтеи. В този кошер пчелите не внасяха прашец. На прелките на другите кошери търтеи не видях,но в същото време пчелите носеха бял прашец. Не знам дали има някаква зависимост.
    Днес вече няма нито търтеи, нито прашец.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •