Ето малко подробности за да няма догатки. Около 01 август прецъфтя слънчогледа. На 10.08. от тази отводка извадих 4запечатани пити с мед. От 10.08 до 28.08 на тази отводка съм дал 3 литра сироп 1:1. На 28.08 прегризани пити нямаше. В отводката пчелите бяха намаляли, но имаше много запечатано и незапечатано пило. Разполагат с две хранилки по 0,750 литра. Предвит многото пило, едната хранилка напълних с апифонда, а в другата налях сироп. Нямаше ме 20 дни, но се погрижих точно те да получават по 0,350 л. сироп на всеки пети ден ден до 15.09. В края на септември пчелите бяха чувствително повече, втори корпус почти пълен с мед, майката работеше в първи корпус, запечатано пило сумарно 1+1/4 рамки+незапечатано + остатъци от фонда(махнах я) и две изгризани пити подобни на снимките на колегата. Преди седмица бяха единствените със запечатано пило около длан и половина. Кажете греша ли някъде и защо само те гризът?
Не мисля, че си сгрешил някъде. За да отделят восък с който да запечатват пилото им трябва и прашец, а при сушата която описваш, вероятно той е бил малко и е отивал предимно за изхранване на пчелите и пилото. И за това са гризали от готовия восък. това разбира се е само предположение.
Паркирам на мои имоти. Охранявани. Ноо предпазните мерки са задължителни.
П.п. представи си ремарке с кошери оставено някъде.... На 4 гуми.... Айдуците само да прикачват и да потеглят..... По някой път трябва да мислиш като айдук...![]()
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Благодаря ти. Намерих в телефона 1 снимка от акацията. Ама времето тая година се скапа...... Иначе след акацията до слънчогледа нямам принос в магазините. Развиват се но започват да пълнят към слънчогледа.... Правих си един експеримент с 1 кошер в една “необитаема“ ливада. Извадих 4-5 буркана червено-кафяв мед. Ама ме страшнее да оставя 5-6 кошера за постоянно.....че може да остана без тях.
Lenovo_A1000_IMG_20160509_132309.jpg
На това ремарке с леки уширения и падащи бордове спокойно може да качиш 30 сандъка. Ей при тоз руснак как е:
https://www.youtube.com/watch?v=ErZND5GE1cY
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))