Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Имам проядени пити само в един кошер в края на август, началото на септември. Това е добра майска отводка с майка 2015, която даде и мед. Както всички и тя не е оставена гладна. Събрала си е почти пълен корпус за зимата. За мен(нямам достатъчно опит) единствената разлика е линията на майката. Ще ми е полезно, а и не само на мен, по-опитните с ЛР да споделят кога се получава това гризане на пити и при какви условия?
    За почти 20 години, такова нещо не ми се е случвало никога.Голям глад ще да е било.Може би.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    За почти 20 години, такова нещо не ми се е случвало никога.Голям глад ще да е било.Може би.
    Ето малко подробности за да няма догатки. Около 01 август прецъфтя слънчогледа. На 10.08. от тази отводка извадих 4запечатани пити с мед. От 10.08 до 28.08 на тази отводка съм дал 3 литра сироп 1:1. На 28.08 прегризани пити нямаше. В отводката пчелите бяха намаляли, но имаше много запечатано и незапечатано пило. Разполагат с две хранилки по 0,750 литра. Предвит многото пило, едната хранилка напълних с апифонда, а в другата налях сироп. Нямаше ме 20 дни, но се погрижих точно те да получават по 0,350 л. сироп на всеки пети ден ден до 15.09. В края на септември пчелите бяха чувствително повече, втори корпус почти пълен с мед, майката работеше в първи корпус, запечатано пило сумарно 1+1/4 рамки+незапечатано + остатъци от фонда(махнах я) и две изгризани пити подобни на снимките на колегата. Преди седмица бяха единствените със запечатано пило около длан и половина. Кажете греша ли някъде и защо само те гризът?

Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Ето малко подробности за да няма догатки. Около 01 август прецъфтя слънчогледа. На 10.08. от тази отводка извадих 4запечатани пити с мед. От 10.08 до 28.08 на тази отводка съм дал 3 литра сироп 1:1. На 28.08 прегризани пити нямаше. В отводката пчелите бяха намаляли, но имаше много запечатано и незапечатано пило. Разполагат с две хранилки по 0,750 литра. Предвит многото пило, едната хранилка напълних с апифонда, а в другата налях сироп. Нямаше ме 20 дни, но се погрижих точно те да получават по 0,350 л. сироп на всеки пети ден ден до 15.09. В края на септември пчелите бяха чувствително повече, втори корпус почти пълен с мед, майката работеше в първи корпус, запечатано пило сумарно 1+1/4 рамки+незапечатано + остатъци от фонда(махнах я) и две изгризани пити подобни на снимките на колегата. Преди седмица бяха единствените със запечатано пило около длан и половина. Кажете греша ли някъде и защо само те гризът?
    Не мисля, че си сгрешил някъде. За да отделят восък с който да запечатват пилото им трябва и прашец, а при сушата която описваш, вероятно той е бил малко и е отивал предимно за изхранване на пчелите и пилото. И за това са гризали от готовия восък. това разбира се е само предположение.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Паркирам на мои имоти. Охранявани. Ноо предпазните мерки са задължителни.
    П.п. представи си ремарке с кошери оставено някъде.... На 4 гуми.... Айдуците само да прикачват и да потеглят..... По някой път трябва да мислиш като айдук...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Паркирам на мои имоти. Охранявани. Ноо предпазните мерки са задължителни.
    П.п. представи си ремарке с кошери оставено някъде.... На 4 гуми.... Айдуците само да прикачват и да потеглят..... По някой път трябва да мислиш като айдук...
    Това имах в предвид, какво остава да ги мушнеш в шубраците! А като айдук трябва да мислиш постоянно , че току виж те изненадали.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Това имах в предвид, какво остава да ги мушнеш в шубраците! А като айдук трябва да мислиш постоянно , че току виж те изненадали.
    То само в БГ май трябва да мислиш като айдук. Така де, то само тук има такива. Нормалните хора ги подредили на някаква пътечка, така че да не възпрепятства минаващите и няма ограда, няма кучета, няма системи.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    То само в БГ май трябва да мислиш като айдук. Така де, то само тук има такива. Нормалните хора ги подредили на някаква пътечка, така че да не възпрепятства минаващите и няма ограда, няма кучета, няма системи.
    Е то така всеки може не, не е интересно ,как ще се забавляваме не, по-добре по нашенски.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Благодаря ти. Намерих в телефона 1 снимка от акацията. Ама времето тая година се скапа...... Иначе след акацията до слънчогледа нямам принос в магазините. Развиват се но започват да пълнят към слънчогледа.... Правих си един експеримент с 1 кошер в една “необитаема“ ливада. Извадих 4-5 буркана червено-кафяв мед. Ама ме страшнее да оставя 5-6 кошера за постоянно.....че може да остана без тях.
    Lenovo_A1000_IMG_20160509_132309.jpg

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Благодаря ти. Намерих в телефона 1 снимка от акацията. Ама времето тая година се скапа...... Иначе след акацията до слънчогледа нямам принос в магазините. Развиват се но започват да пълнят към слънчогледа.... Правих си един експеримент с 1 кошер в една “необитаема“ ливада. Извадих 4-5 буркана червено-кафяв мед. Ама ме страшнее да оставя 5-6 кошера за постоянно.....че може да остана без тях.
    То и тука кат гледам си махнал едното колело.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    На това ремарке с леки уширения и падащи бордове спокойно може да качиш 30 сандъка. Ей при тоз руснак как е:

https://www.youtube.com/watch?v=ErZND5GE1cY
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •