Те това ми беше мисълта.Най-естественото място от където да си взема истинска ракия.Та и за меда се отнася-мед от пчелар....
Те това ми беше мисълта.Най-естественото място от където да си взема истинска ракия.Та и за меда се отнася-мед от пчелар....
В новия закон за виното и спиртните напитки са забранява влагането на синтетичен алкохол в спиртните напитки, естествения въпрос е досега било ли е разрешено.
Чл. 121. (1) Техническите определения и изисквания за категориите спиртни напитки, етилов алкохол от
земеделски произход, дестилат от земеделски произход, както и основните понятия при производството на
продуктите (видовете суровини и технологични операции и практики) са установени в Регламент (ЕО) №
110/2008 на Европейския парламент и на Съвета от 15 януари 2008 г. относно определението, описанието,
представянето, етикетирането и защитата на географските указания на спиртните напитки и за отмяна на
Регламент (ЕИО) № 1576/89 на Съвета (ОВ, L 39/16 от 13 февруари 2008 г.), наричан по-нататък "Регламент
(ЕО) № 110/2008".
(2) При производството на спиртни напитки не се разрешава влагането на етилов алкохол от неземеделски
произход (синтетичен спирт).
Получи се бурна ферментация, за малко да избяга матриала.Къде е грешката?Някакви препоръки за 2017.
Снимка0397.jpg
Това гроздето ли е?
Съд с по-голям обем за същия материал ,иначе няма грешка.
Според мен проблема е друг.Капака го няма и материала ври.Ако е малък бидона капака излиза навън.
Материала е сини сливи.Сега като си мисля колегата е прав, сложих около 10л вода повече от друг път.Извадих много добре, като количество и качество ,но ако на 3-4 -тия ден не се случих там, половината щеше да е отвън.Живот и здраве ще си коригирам рецептата догодина.
Ай да Ви задам една питанка - ако имате 100 кила грозде с 20% захарност, и искате да докарате захарността на мъстта до 24% - колко кг. захар ще трябва да сложите?!
Как от 300кг. сини сливи изкара 130 литра ракия?
В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))