Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 43 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 424
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Димитров Виж публикацията
    Моите оплаквания са най-вече цената и обслужването в магазина.За самия кошер нищо лошо не мога да кажа освен отлепянето на корпуса от дъното-не знам как става без да нараня кошера.
    Точно заради отлепянето исках да видя снимка - какво точно са ти продали. Защото моите корпуси както отдолу, така и отгоре са подсилени с пластмасов детайл, който спомага за лесно подпъхване на повдигача и разделяне без да се нанасят каквито и да било щети по полистирена.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Димитров Виж публикацията
    Моите оплаквания са най-вече цената и обслужването в магазина.За самия кошер нищо лошо не мога да кажа освен отлепянето на корпуса от дъното-не знам как става без да нараня кошера.
    Колега аз ползвам струна за да отлепям дъната и корпусите един от друг,но при мен кошерите са правени от мен и челата са им прави а не шпонтени като в твоя случай.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Точно заради отлепянето исках да видя снимка - какво точно са ти продали. Защото моите корпуси както отдолу, така и отгоре са подсилени с пластмасов детайл, който спомага за лесно подпъхване на повдигача и разделяне без да се нанасят каквито и да било щети по полистирена.
    И при моите кошери, корпусите са подсилени по същия начин, но дъното не е подсилено. При поставяне на рамкоповдигача между дъно и корпуса над него, дъното не е защитено!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    И при моите кошери, корпусите са подсилени по същия начин, но дъното не е подсилено. При поставяне на рамкоповдигача между дъно и корпуса над него, дъното не е защитено!
    Дъното не е защитено, но там и пчелите не заклейват кой знае колко много. Може би заради близката мрежа и прелка - знам ли. Факт е, че нямам повредени от повдигач дъна.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имам един въпрос за тоя кошер Как го обезпаразитявате вътрешно?

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2015
    Пчеларски район
    Община Димитровград
    Производителя препоръчва да се мият с 4%-тов разтвор сода каустик.. или същото можело да се постигне с една таблетка за съдомиална машина, разтворена в 5 лтр вода .

Maintenance and care of the BeeBox Hive
    The outside surface of the BeeBox Hives should be painted with oil or water based paint to protect them from UV radiation and to ease cleaning. All surfaces of the hive tops, the bottom boards and the feeders should be painted. Painting may be done by brushing, rolling or spraying. Light colours are recommended to be used in hot climates and darker tones in cold climates.
    Polystyrene does not rot, wrap or absorb moisture. Therefore the maintenance of the hive is minimal and the first painting will last for tens of years. Parts soiled by bees can be washed gently by hand, or with a steam washer. Careful steam washing will remove almost all pathogens. If the bee colonies have had major problems with bee diseases the boxes can be disinfected by washing them with a 4 % solution of sodium hydroxide (NaOH). The same can be achieved by washing the hive parts with a solution of dishwasher detergent powder. A solution of one tablet in 5 litres of water is of appropriate strength. Virkon S is a disinfectant widely used in Europe. A 2 % solution of this disinfectant will kill all bacteria and spores of bee diseases when sprayed on pre-cleaned hive surfaces. Virkon S is biologically degradable and is not harmful to bees. The active ingredients are among others potassium monopersulfate 50% and organic acids.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Имам един въпрос за тоя кошер Как го обезпаразитявате вътрешно?
    Аз използвам 7-10 % р-р на сода каустик. Нанасям го с лозарска пластмасова пръскачка. Напръсква се и отвън. След това (след около 30 мин) отмивам с водоструйка. Корпусите са предварително почистени механично със шпатула.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    А някой правил ли е някаква статистика/наблюдения как се развиват семействата през пролетта в полистиролните кошери спрямо дървените?....според мен през ранната пролет дървените по-добре се затоплят от слънцето през деня, особено ако са боядисани с по-тъмен цвят, и се съответно се подгрява и повече семейството вътре в кошера, парите нямат никакво значение - кой кошер е най-добър за нашата географска ширина - тва е въпросът!

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    А някой правил ли е някаква статистика/наблюдения как се развиват семействата през пролетта в полистиролните кошери спрямо дървените?....според мен през ранната пролет дървените по-добре се затоплят от слънцето през деня, особено ако са боядисани с по-тъмен цвят, и се съответно се подгрява и повече семейството вътре в кошера, парите нямат никакво значение - кой кошер е най-добър за нашата географска ширина - тва е въпросът!
    До преди 5 години имах 60 % дървени и 40 % полистиролни кошери. Сега имам само полистиролни, а дървените ги продадох.
    При полистиролните кошери толеранса в температурите през деня и през нощта е много по-малък. В студените утрини пчелите на дървените са на кълбо, докато при полистиролните кълбата са разпуснати.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    До преди 5 години имах 60 % дървени и 40 % полистиролни кошери. Сега имам само полистиролни, а дървените ги продадох.
    При полистиролните кошери толеранса в температурите през деня и през нощта е много по-малък. В студените утрини пчелите на дървените са на кълбо, докато при полистиролните кълбата са разпуснати.
    Полистиролните кошери финландски ли са или полски? Финландските са дебели 40мм, а полските само 25мм

Страница 29 от 43 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 1 гост (и))

1. versay13

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •