Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Тъй! за мераците и сърбежите! Лично за мене си съм решил, че е по-добре така. Отколкото периодично да пускам инфо и снимки на сиропи, инверти, казани, сухи хранилки, питки и т.н. Че ме е гнус да продължавам. Па после да се хваля, че съм добър търговец и да омайвам клиентелата, че меда е лекарство! И още нещо за мераците и сърбежите.... Произвеждам и продавам (на едро и дребно) и друга селскостопанска продукция. Е там нямам АБСОЛЮТНО никакви оплаквания. Всичко си продавам и си взимам парите!!!!!!! За разлика от меда!
    П.П. А сега за главните букви. Когато публично се обявява, че ще се променя цялото пчеларско законодателство, ще наблягам, ще повишавам тон, ще викам! На който не му изнася- да ме изхвърли. Дреме ми. Но не за 3 дена или месец, ЗАВИНАГИ!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    П.П. А сега за главните букви. Когато публично се обявява, че ще се променя цялото пчеларско законодателство, ще наблягам, ще повишавам тон, ще викам! На който не му изнася- да ме изхвърли. Дреме ми. Но не за 3 дена или месец, ЗАВИНАГИ!
    Хайде да постъпим така: Ти не пишеш с големи букви. Аз не ти правя забележки и във форума цари мир и разбирателство. Надявам се да се разберем.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Според скромното ми мнение има вероятност цените на дребно да се сринат и те. Защо мисля така? Защото днес по друг повод ми се наложи да проверя из нета и на пазара цените на дребно. Отделно говорих и с някой колеги които основно реализирват меда си на буркани. Та това което прави впечатление и идва от срива на пазара на едро че предлагането на дребно се увеличава всекидневно а потребителите (клиентите) са едни и същи няма отлив но няма и растеж от хора които търсят мед.
    Пазара се пренасища вече от предложения кое от кое по-хубаво и примамливо - може би тук е момента всеки пчелар които се занимава с това от години да види до колко му са лоялни редовните клиенти. А онези които излизат сега по принуда дали могат да се оправят в една силно конкурентна среда на сравнително малък пазар.... Може би трябва да спомена и темата за идеи как да повишим консумацията и продажбите си, която за съжаление не бе възприета но ако нещата продължават в същата посока може да стане доста актуална.
    Та след това леко отклонение малко суха статистика. Ако преди една година и началото на тази един буркан с мед на дребно е вървял от 9 до към 12 лв./кг. То към настоящия момент масовата цена на дребно е 7 - 7,50 лв., а цени от 5-6 лв./кг все по често се поевяват, дори видях цени на дребно от 4,80 лв. за букет... Не претендирам че съм ясновидец и мога да предсказвам но си мисля че това поведение относно ценовата политика на дребно вреди на всички и ще доведе до срив и на този пазар...
    Пределно ми е ясно как стоят нещата пред мнозина но това надцакване и прецакване на колеги и продаване на мед на цени под реалната му себестойност с мисълта че тази година и без това е на загуба поне да е по малка както писах не е добре. Разбирам ако всички държат на една цена примерно 9-10 лв. и да си размърдаш мозъка аджеба как да привлека клиентите, а не я да видим обявите я 8 лв./кг такааа моята значи е с един лев на долу.....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Аз пък виждам обратното. Като гледам как се търси яко мед на дребно и още не е дошла зимата и грипа, а меда се стопява си мисля, че може и да се вдигне. Това, че някои му бутат цената явно си има някакви причини, но не искам да ги споменавам. Те си ги знаят.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    То причини много... относно търсенето, то винаги си го е имало, но бих се съгласил, и с търдението, че има някакво леко повишение, относно цената не виждам как ще стане обаче... това занижаване може да ни изиграе лоша шега в по далечен план...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    То причини много... относно търсенето, то винаги си го е имало, но бих се съгласил, и с търдението, че има някакво леко повишение, относно цената не виждам как ще стане обаче... това занижаване може да ни изиграе лоша шега в по далечен план...
    И да гадаем едва ли ще познаем. Пазар - каквото стане.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    .....
    Борка, а я кажи, ако ти бе клиент и знаеш, че изкупната цена на меда е 3,50лв, дали щеше да дадеш 12лв за буркан мед?
    Щото аз, като клиент определено бих се замислил - значи "онези" ви вземат меда на 3-4 лева, а на мен ми продаваш един буркан на десет лева ....... е, че що ме цакаш така.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Борка, а я кажи, ако ти бе клиент и знаеш, че изкупната цена на меда е 3,50лв, дали щеше да дадеш 12лв за буркан мед?
    Щото аз, като клиент определено бих се замислил - значи "онези" ви вземат меда на 3-4 лева, а на мен ми продаваш един буркан на десет лева ....... е, че що ме цакаш така.
    Имаше време в нашата история когато този момент го имаше. Търговията вървеше, но както се каза по - горе някои започнаха да му свалят цената за да им тръгне техния мед. И така започна свалянето и процеса продължава.

Наблюдател
    Регистриран
    31.08.2016
    Пчеларски район
    с.Крушовица Д.Дъбник Плевен
    Добър вечер колеги.Когато продаваме на едро,ние даваме суровина а на дребно е вече продукт, което съответно го оскъпява.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от filio Виж публикацията
    Добър вечер колеги.Когато продаваме на едро,ние даваме суровина а на дребно е вече продукт, което съответно го оскъпява.
    Когато го продаваме на едро ни прекарват, а когато го продаваме на дребно се прекарваме сами.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •