Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
Не мога да се оплача от пазара си на дребно, общо взето върху това трябва да се фокусира всеки пчелар с добив до 2-3 тона. Разработи ли си пазара на дребно няма да се вълнува много много от цената на едро. Много зависи от града в който продава но и на това има алтернативи, доста колеги продават през интернет и то значителни количества. Защо да не си продадеш единия един тон за 8000 лв като приспаднеш 500 лв капачки,етикети и буркани ти остава едно добра сума ... Не го разбирам това, колеги с 1 тон мед се притесняват какво ще го правят тази година меда а даже не си правят труда да си разработят пазар на дребно, сигурен съм че до Коледа ще са го продали ...
Пак да кажа, С ДИСАГИТЕ НЕМА ДА ТРЪГНА! Обявил съм, че продавам и през интернет. И познай колко кандидати има! А предположи и колко ще има до нова година! И пак да кажа, НЕ СРАВНЯВАЙТЕ БУРГАС СЪС НИКОПОЛ, ВАРНА С ЛОМ, ПЛОВДИВ С ВИДИН! НИЩО ЛИЧНО!
П.П. Най-близкия ми голям град е Плевен. По пазарите там на 8-10лв буркана си седи. На ден 5 буркана ако продадат хората е добре. По дребните градски-селски пазари МАКС цена е 8лв. Така седят хората сега да мръзнат за 2-3 буркана на седмица. Не сравнявайте курортите със селата.