В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Мисля,че не само пчеларите трябва да се мъчат да реализират своята продукция.Трябва и пчеларските дружества на които се плаща членски да помагат.Пак ще дам пример с Елена има ден на Еленския мед.В колко района в България има такъв празник?В момента наблюдавам че хората всяка седмица ходят на селски туризъм.Тук също трябва да се натисне да имаме право да продаваме мед.Но това вече пък е работа на браншовите организации.Ако заработим всички заедно да знаете ,че няма един да се оплачи че цената на меда е ниска.Така и преработвателите ще дигнат цените.
На дребно продавам само захаросан мед. Течен продавам само лятото докато го вадя. Есента и зимата едва разтопявам тенекиите, за 4 денонощия на 45*. И пак остава мнооого гъст, едвам тече от тенекията. За 10-15 дни МАКС пак е станал на КАМЪК! Цвета на всяка тенекия е различен, от светло жълт (почти кремав) до тъмно-тъмно жълт (почти светло кафяв). Вече почти съм приучил клиентите, че ХУБАВИЯ мед е захаросан. Някои все още продължават с въпросите- “има ли захар“!?! Ама ще ги отуча и тях от тези въпроси!
П.П. За сега все още обяснявам като човек, че в пчеларството не е задължително да се ползва захар!
Питат те за захар, защото ползваш думата захаросан, а е добре да казваш кристализирал/ просто съвет/. За разтопяване в тенекията използвам от години кабели, който завивам около тенекията и за 24 часа най- много всичко е течно. Кабелите ги продават в пчеларските магазини/поне в Бургас/за двайсетина лева. За цената не съм сигурен защото не съм купувал от 4-5 години.
Продажбите на дребно са хазарт за купувачите, но малко от тях го знаят. Ако някой пчелар има проблемен мед, знае, че изкупвачите няма да му го вземат /а парите му трябват/, какво му остава - да пробва да го продаде на дребно. Там анализи не се искат, всичко е на честна дума. Ама от честна дума до честна дума има толкова голяма разлика, че без лично познанство изобщо не знаеш какво купуваш. Това ми се струва много голям проблем.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
20161019_123655.jpg
Домашно приготвен сусамов тахан, разбъркан с медец. Страшно вкусно, и полезно! А цената- за ценители!
Това не е идея, за повишаване на продажбите! Това е идея, за повишаване на цената на меда! Задния фон, е запълнен от пашата...
20161016_144148.jpg
Аз па друго ще кажа. Фирмите дето изнасят български мед, като не са доволни от сделките и партньорите дето саработили досега, ами да ги сменят. Ако трябва и континентите да сменят! Всъщност.....дали търгашите имат “търговски дарби“!?!
Ще взема, да я посетя най-накрая тая Елена! Току виж съм споделил някоя идея?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))